Doğubayazıt’ta "Medeniyet Mektebi Kitap Kafe" açıldı

Doğubayazıt’ta "Medeniyet Mektebi Kitap Kafe" açıldı

​Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Gönüllü Dostlar Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak projesi ile kurulan Kitap Kafe'nin açılışı yapıldı.

Doğubayazıt Gönüllü Dostlar Derneği tarafından organize edilen projenin açılış programına; Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı yöneticileri, AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Kitap Kafe’nin açılışını Doğubayazıt Müftüsü Mehmet Turan Kancura’nın yaptığı duanın ardından Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan yaptı.

Açılışın ardından bir konuşma yapan Gönüllü Dostlar Derneği Başkanı Doğan Yıldız, projelerini hedefinin genç kitle olduğunu söyledi.

Yıldız, "Bu proje kapsamında on ay boyunca kitap kafemizde; okuryazar buluşmalarımız söyleyişleri, ney kursu, Kur’an-ı Kerim dersleri, gezi turları düzenlenecektir. Projemizin hedefi, Doğubayazıt’ta 14 ve 29 yaş arası genç kitleye ulaşmak. Projemiz özellikle gençlere yönelik olduğu için gençliğin imanı için ıslahı için açılmış bir müessese. Kitap Kafemiz, on aylık bir projeden sonra Allahın izniyle Bakanlık tekrar destek verirse sürdürülecek. Vermezse kendi imkânlarımızla bu projeyi sürdüreceğiz."

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.