Doğubayazıt`ta Peygamber Sevdası

Doğubayazıt`ta Peygamber Sevdası

Peygamber Sevdalıları Platformunun Doğubayazıt İlçe Stadyumunda düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği coşkulu geçti.

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı`nın Doğubayazıt ilçe stadyumunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Halkın ilgisinin olduğu ve sunuculuğunu Cihan Karakoç`un yaptığı etkinlik, Bilal Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, "Ey Müslümanlar, Hz. Resulullah (s.a.v.) dünyaya gelmeden önce cahiliye başını almış gitmişti. İnsanlar bilgisiz bırakılmışlardı. Ve bugün baktığımızda, o dönem ile aynı olmasa da kısmi olarak cahiliye dönemi yaşatılmaya çalışılıyor, gençlerimizin inançları tahrif ediliyor. Gün geçtikçe O`na (s.a.v.) olan ihtiyacımız artıyor. Bizler Hz. Resulullah`ın yolunda yürüdüğümüzde inanın huzur ve mutluluğa erişeceğiz. Başka alternatifler aradığımız takdirde hüsrana uğrayacağımızı aklımızdan çıkarmayalım" dedi.

Etkinlikte Mevlithanlar Mevlidi Şerif okudu. Van Grup Rahmet, Ağrı Vadet İlahi Grubu ile küçük kızlar ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rehber Tv programcılarından Abdulvahap Kaplan asrı saadetten kesitler sundu, Sahabelerin Peygambere olan aşkına, samimiyetine ve sadakatine vurgu yaptı. Ahir zamanda O`nu(sav) görmeden iman eden Müslümanların Peygamber nezdindeki değerini dile getirdi, Peygamberimizin, "Beni görmeden bana inanan kardeşlerimi görmek isterim" hadisi şerifiyle ahir zaman ümmetini kardeş kabul ettiği müjdesini verdi ve Peygamber Sevdalılarını heyecanlandırdı.

Grup Rahmet ile Grup Vahdetin seslendirdiği ilahiler ile program coşku devam etti. Peygamber sevdalılarının merak ve ilgiyle beklediği cahiliye döneminde kızların diri diri gömülmesini konu alan tiyatro gösterisi sahnelendi. Gözyaşlarının sel olduğu gösteride getirilen tekbirler Doğubayazıt semalarında yankılandı.

Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi.
(Ramazan Zeren-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.