Doğu'da 5 ilde kar yağışı etkili oldu

Doğu'da 5 ilde kar yağışı etkili oldu

İki gündür Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Tunceli illerinde hayatı olumsuz etkiledi. Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeni ile 174 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 gündür etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ekipler kapanan köy yolları için çalışmalarını sürdürürken kent merkezlerinde ise vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekti.

Ağrı'da 2 gündür ara ara etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeni ile 174 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi kontrolü altında bulunan 3 bin 285 kilometrelik yol ağında 78 iş makinesi, 91 personel ve 8 adet mobil ekiple yol açma çalışmasını sürdürülüyor.

Kent merkezinde ise Ağrı Belediyesine bağlı ekipler kar temizleme çalışmalarına devam etmekte.

Erzurum'da, belediye ekipleri yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

Ardahan'da dün başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürdü.

Beyaz örtüyle kaplanan kentte, belediye ekipleri ve vatandaşlar kar temizliği çalışması başlattı.

Kars'ta 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kars Belediyesi ekipleri şehir içinde kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Tunceli'de ise dünden beri aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar ile araçların üzeri beyaz örtüyle kaplandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Erzincan'da 7, Ağrı'da 6 ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklık ise Iğdır'da 6, Erzincan'da 2, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 5, Erzurum'da 4, Kars'ta 2 ve Ağrı'da 1 derece olacak.

Bölgede havanın çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, gün boyunca buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler