Doktor yetersizliğinden dolayı mağdur oluyorlar

Doktor yetersizliğinden dolayı mağdur oluyorlar

​Muş’ta muayene olmak için hastaneye giden vatandaşlar, doktor eksikliğinden dolayı mağdur olduklarını belirttiler.

Muş Devlet Hastanesinde tedavi olmak isteyen hasta ve hasta yakınları, doktor yetersizliği nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerin soruna acil bir şekilde çözüm bulması gerektiğini söylediler.

Özellikle kadın doğum polikliniğinde sorunun daha çok ön plana çıktığını belirten vatandaşlar, sıra numarası almak için uzun süre kuyrukta beklediklerini ve çoğu hastanın sıra alamadan geri döndüğünü belirttiler.

Kadın doğum polikliniğine 2 gündür geldiklerini ancak sıra numarası alamadıklarını iddia eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek çözüm talebinde bulundular.

“2 gündür gelmeme rağmen sıra alamıyorum”

2 gündür hastaneye gelip gittiklerini ancak sıra numarası alamadıklarını iddia eden hasta yakını Ömer Uslu, “Ben 2 gündür saat 06.00’da Muş Devlet Hastanesine geliyorum. 2 gündür gelmeme rağmen sıra alamıyorum. Dün 60 hastaya numara verdiler, bugün 50 hastaya numara verdiler. Yaklaşık 200 hasta muayene olmadan geri dönmek zorunda kaldı. Numara dağıtan memurlar 2 doktor olduğu için numara veremediklerini söylüyor. Yaklaşık 300 hasta için 2 doktor var. Başhekime gidiyoruz yerinde yok. Şikâyetimizi kime ileteceğimizi bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz”

İrfan Şahin ise yetkililere seslenerek bu sorunun çözülmesi talebinde bulunarak şöyle konuştu: “Muş Devlet Hastanesinde hepimiz mağdur oluyoruz. Yaklaşık 300 hastaya 2 doktor bakıyor. Bu 2 doktoru da kovsunlar, herkes bir şekilde başının çaresine baksın. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.”

Binali Yıldırım, araştırma hastanesi sözü vermişti

Öte yandan araştırma hastanesinin Muş için çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu yaklaşık 2 yıl önce başbakanlığı döneminde Muş’a gelen Binali Yıldırım’a ileten vatandaşlar Yıldırım’dan araştırma hastanesi sözü almışlardı. Katıldığı mitingde Muş’a 400 yataklı bir araştırma hastanesi sözü veren Binali Yıldırım’dan sonra bu sorun gündemden düştü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 31 Mart yerel seçimleri öncesi Muş’ta yaptığı seçim mitinginde, “Muş’un nüfusu araştırma hastanesi için yeterli değildir.” demişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler