Dolandırıcılık ve rüşvet operasyonu: 32 gözaltı

Dolandırıcılık ve rüşvet operasyonu: 32 gözaltı

Ankara merkezli 4 ilde, kamu kurumlarında yapılan işlemleri hızlandırma veya iş çözme vaadiyle halkı dolandırarak haksız kazanç sağlayan, kamu görevlilerinden rüşvet karşılığı bilgi ve belge alan kişilere yönelik operasyonda 32 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Emniyet açıklamasında, "5 Mart günü, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan işlemleri hızlandırma veya iş çözme vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağlayan, kamu görevlilerinden rüşvet karşılığında bilgi ve belge alan aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 34 şahsa yönelik ilimiz merkezli 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, "Operasyonda kamu kurum ve kuruluşlarına ait başka şahıslar adına düzenlenmiş evrak, tapu ve doküman, 50 bin 500 TL, 8 bin 500 Euro, 5 bin Dolar, 1 milyon 50 bin TL'lik çek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve çok sayıda farklı çaplarda fişek ele geçirildi." denildi.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler