Domates üreticilerine "Feromon" tuzak desteği

Domates üreticilerine "Feromon" tuzak desteği

​Ürün kaybına yol açabilen domates güvesini tespit etmek ve zirai mücadelenin zamanını belirlemek için Bitlis domates üreticilerine "Feromon" tuzak desteği verildi.

Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, ürün kaybına yol açabilen domates güvesini (Tuta absoluta) popülâsyonunu tespit etmek ve zirai mücadelenin zamanını belirlemek için Bitlis domates üreticilerine "Feromon" tuzak desteği verildi.

Tarım ekiplerince, Tatvan, Ahlât ve Adilcevaz ilçelerindeki domates üretim alanlarında ‘Feromon’ tuzaklarının kurulumu gerçekleştirildi.

"Feromon" desteğiyle ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Asak, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz havzasında yaklaşık 30 bin dekar alan üzerinde yemeklik domates üretiminin yapıldığını belirtti.

Asak, "Domates güvesine karşı tuzaklar kurduk. Bitkisel üretimde verim ve kaliteyi arttırmak için hastalık ve zararlılar ile yabancı otlara karşı kontrollerimizi sürekli yapmak zorundayız. Domates güvesi bunların en önemlileri arasındadır. Buraya kurduğumuz tuzaklarımızın içinde domates güvesini çeken maddeler mevcuttur. Tuzağa yapışan zararlılar, belli bir sayıya geldiği zaman da zirai ilaçlamamızı yapıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.