Dört duvardan ibaret bir okul felsefemiz yok

Dört duvardan ibaret bir okul felsefemiz yok

​Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erdal Aydemir, dört duvardan ibaret bir okul felsefelerinin olmadığın, mahalleli ile bütünleşmek gibi bir vizyonlarının olduğunu söyledi.

Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi, idareci ve öğretmenlerinin gayretiyle örnek gösterilecek bir okul. İmam hatip okullarına yakışacak bir dizayn ile yapılan okulda okuyan öğrenciler ise bir hayli memnun.

Okul müdürünün sadece bir idareci olmadığını, aynı zamanda bir eğitim lideri olması gerektiğini belirten Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erdal Aydemir, binaları sadece dört duvardan ibaret değil, yaşanabilecek yerler olması gerektiğini düşünerek hem okulda hem de pansiyonda birtakım yenilikler yaptıklarını söyledi.

Okulu, öğrencilerin kendilerini daha rahat hissedebileceği bir ev ortamı şeklinde dizayn ettiklerini dile getiren Aydemir, "Öğrencilerimiz Türkçe, matematik, sosyal, fen bilimleri gibi dersleri görürken, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim derslerini alıyorlar. Mezun olduklarında hem hafız olacaklar hem de ortaokulu bitirmiş olacaklar." dedi.

Okulda yapılan fiziki ve eğitim çalışmaları

Okulda yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi veren Aydemir, şunları söyledi: "Sınıf tasarımına baktığımızda çocuklara ev gibi bir ortam oluşturmaya çalıştık. Amacımız kendini rahat hissetmelerini sağlamaktır. Sadece bir tahtanın olduğu sıradan bir okul yerine, ev ortamını andıran daha rahat ettikleri, daha az mevcutlu ve teknoloji yoğun olarak kullandığı sınıflar oluşturduk. Şu an hafızlık sınıfındayız. Kur’an-ı Kerim'i okurken mescide gidiyorlar. Büyük bir mescit yaptık. Uygulama mescidimiz var. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim okuduklarında şark köşesi tarzında yaptığımız ve kendilerini çok daha rahat edecek bir ortam yaptık. Hatta bunlar dışında çocuklar sosyal etkinlikler olsun, sadece ders olmasın diye müzik sınıfını oluşturduk. Orada saat 15.30 ile 17.00 arasında gönüllü öğrencilerimiz orada gitar, saz ve def gibi enstrümanları çalarak stres atıyorlar. Aynı zamanda hafta sonları da Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK) dışında diğer sosyal etkinlikleri de yapıyoruz. Özellikle kitap okuma etkinliklerini yapıyoruz. Okulumuzda bir pansiyonda olmak üzere 3 adet kütüphane bulunmaktadır. Birçok binada aynı olmasına rağmen pansiyondaki tasarımı nasıl yapabiliriz dedik? Bize düşen şikâyet etme yerine onu değiştirmek olduğunu düşünerek pansiyonda şark köşelerinden tutun bireysel etüt masalarına kadar birçok güzel ortamlar oluşturduk. Hafta da bir gün projeksiyonlu sinema günümüz var. Burada izletilen filimler tamamen denetimimiz altında yapılıyor. Akşamları öğretmenlerimizden destek alarak kurslar veriyoruz."

Okuldaki etkinlikler halk ile birlikte yapılıyor

Okulda yaptıkları etkinliklere halkı da davet ettiklerini, okullarına gelen vatandaşların çocuklarını burada okutmak için başvuruda bulunduklarının altını çizen Aydemir, toplum ile bütünleştirici bir vizyonla hareket ettiklerini ifade etti.

"Okulumuzu tanıyanlar çocuklarını başka okula göndermek yerine bize göndermeye başlıyorlar"

Aydemir, "Okulumuzda 60’ı ortaokul olmak üzere 210 öğrencimiz var. Dört duvardan ibaret bir okul felsefemiz yok. Vizyon olarak idareci arkadaşlarla birlikte mahalle ile halkla bütünleşmek gibi bir vizyonumuz var. Etkinliklerimize halkımızı çağırıyoruz. Kendimizi onlara anlatıyoruz. Yaptığımız davetiyeler ile birlikte tek tek vatandaşlarımızın kapısına gidip veriyoruz. Çok sayıda vatandaşın gelip okulumuzu tanıdığına şahit oluyoruz. Okulumuzu tanıyanlar çocuklarını başka okula göndermek yerine bize göndermeye başlıyorlar. Geçen yıldan bu yana 80 kişilik kontenjanımız artmış oldu." diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Edebiyat, İngilizce, Şiir sokakları…

"Eğitim sadece sözel olarak aktarma değildir." diyen Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görsel olarak farkına varmadan onların zihinlerine, bilinçaltına yerleşmesini istiyoruz. Duvardan ibaret olmak yerine, temasal olarak yapmamız gerektiğini düşündük. Eğer burası imam hatip ise, buraya bir Kur’an-ı Kerim sınıfı, bir Kur’an-ı Kerim sokağı olması lazım. Eğer Peygamberimizin hayatını anlatıyorsak, bir Siyer-i Nebi Sokağı’nın olması gerektiğini düşündük. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Sadece imam hatip lisesi Kur’an- Kerim, meslek derslerinden ibaret değil, biyoloji sokağı, Edebiyat Sokağı, İngilizce Sokağı, Şiir Sokağı’nı da oluşturarak hem kültür dersleri hem meslek dersleri veriyoruz. Daha önceki idareci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar çok büyük emek sarf ettiler. Biz de gelip üzerine koyduk. İnşallah bizden sonra gelenler de üzerine koyarak güzel bir çalışma yaparlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.