Dosya masrafına itiraz etti parasını geri aldı

Dosya masrafına itiraz etti parasını geri aldı

Mardin'in Midyat ilçesinde bir tüketici, bankadan aldığı konut kredisi için kendisinden alınan dosya ve sigorta ücretine itiraz ederek dosya masrafını geri aldı.

MARDİN - Abdulhaluk Demirdağ(47), konut kredisi  almak için 2005’te bir bankadan konut kredisi adı altında 28 bin 750 TL kredi aldı. Menenjit hastalığından malulen emekli olan  Demirdağ, bankanın kendisinden kestiği 406 liralık dosya ve sigorta kesintisi nedeniyle Midyat Kaymakamlığı Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurdu.

 

Heyetin yönlendirmesiyle banka aleyhine başvuruda bulunan Demirdağ'ın itirazında bankanın dosya ve sigorta ücreti adı altında aldığı ücretin haksız bir uygulama olduğuna karar verildi.

 

Demirdağ "Kredi çektiğim bankaya müracaat ettim. Bankadan, dosya masrafı ve sigorta bedeli adı altında alınan 406  liranın iadesini talep ettim. Ama banka bana dosya masrafının iadesinin mümkün olmadığını bildirdi.Bunun  üzerine Midyat Kaymakamlığına bağlı, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdum. Tüketici hakem heyetinin girişimleri üzerine 406  lirayı geri aldım. Geri aldığım içinde çok mutluyum herkesin hakkını aramasını tavsiye ederim.” dedi. (M.Sait Başaran-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.