Down sendromlu çocuklar özel insanlardır

Down sendromlu çocuklar özel insanlardır

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, down sendromlu çocukların özel insanlar olduğunu, sadece bu güne özgü değil, her gün hatırlanmaları gerektiğini söyledi.

"21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Batman’da faaliyet gösteren Down Sendromlu Melekler Derneğini (DOSEM) ziyaret etti.

Ziyarette down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Durmaz, çocuklara gül hediye etti.

Down sendromlu çocukların eğitimlerinin zor olduğunu vurgulayan dernek yetkilileri, burada incelemelerde bulunan Durmaz’a, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, down sendromlu çocukların özel insanlar olduğunu, sadece bu güne özgü değil, her gün hatırlanmaları gerektiğini söyledi.

Onların hayata sarılmaları, eşit şartlarda yaşamaları ve eşit koşullarda eğitim almalarının kendileri açısından önem arz eden bir husus olduğunu belirten Durmaz, down sendromlu bireylerin mutluluğunun, kendilerinin mutluluğu, onların tebessümleri, sevinç ve mutlulukları, hayata neşeyle sarılmalarıyla etrafa pozitif enerji veren değerli bireyler olduğunu kaydetti.

"Down sendromlu çocuklar özel bireylerdir"

Durmaz, "Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günüdür. Biz de bu münasebetle down sendromlu çocukları ziyaret ettik, çocuklara eğitim veren eğitimcilerle görüştük. Kardeşlerimizin durumunu kendilerinden öğrendik. Özellikle down sendromlu çocuklar daha çok ilgiye, desteğe, yardıma ihtiyacı olan özel bireylerdir. Bu manada bizlerin de toplum olarak bu kardeşlerimize daha fazla ilgi göstermemiz gerekiyor." dedi.

"Sorumluluk bilinciyle hareket edilmeli"

Down sendromlu çocuklara her türlü desteğin verilmesi gerektiğine işaret eden Durmaz, "Onların bir eksikliği yoktur. Onlar da toplumu oluşturan diğer bireyler gibidirler. Onlara her türlü destekte bulunmak gerekir. Bu kardeşlerimizin yaşamlarında olumlu gelişmeleri sağlamanın bir sorumluluktan ziyade, toplum olarak üzerimize düşen bir vazife olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu manada inşallah kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getireceğiz. Down sendromu farkındalık günü vesilesiyle, bir kez daha kardeşlerimizin bu güzel ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, ailelerine saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.