Dr. Beşir: Alimler olarak ümmetin gençlerine ümit vermeliyiz

Dr. Beşir: Alimler olarak ümmetin gençlerine ümit vermeliyiz

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Vekili Dr. İsam Beşir, "Biz alimlere düşen görevlerden bir tanesi de gençlerimize bir kez daha İslam medeniyetini kurabileceğimiz ümidini vermektir." dedi.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından gerçekleştirilen "6'ncı Âlimler Buluşması"nda "selamlama konuşması" yapan Dr. İsam Beşir, söz konusu buluşmanın faydalı olması temennisinde bulundu.

"Aramızda Dr. Ali Karadaği gibi değerli alimler var. Katkılarıyla İslam’ı ilgilendiren konulardaki bilgisinden dolayı kendisini tebrik ediyorum." diyen Dr. Beşir "Dostlar, kardeşler; ümmet bugün büyük bir dönüşüm noktasındadır. Şu an İslam birçok konuda meydan okumalarla karşı karşıyadır. Gerek sosyal alanda adaletin yokluğu gerek Müslümanların dünya liderliğinden düşmesi gerekse de kendi aralarındaki ayrılıklar, parçalara ayrılmaları ve yine milletlerin arkasında kalma konusunda İslam büyük bir meydan okumayla karşı karşıyadır." dedi.

Alimlerin görevlerinden biri de yeise karşı mücadeledir

Böyle bir sıkıntıyı gidermek için alimlere büyük rol düştüğünü belirten Dr. Beşir "Alimler, kurumlarıyla, medreseleriyle bir an önce bu sorunları gidermelidirler. Özellikle bu girişiminizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Böyle meseleleri gündem etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Siz ümmeti ilgilendiren konuları hem de hususi konuları gündeme almışsınız bu toplantıda. Şu an karşı karşıya geldiğimiz meydan okumalardan biri de İslam gençliğinde umudunu kaybetme, yeise düşmedir. Alimlerin görevlerinden biri de bu yeise karşı mücadeledir. Ümmet gençliğine ümit vermektir. Biz alimlere düşen görevlerden bir tanesi de bu gençlere bir kez daha İslam medeniyetini kurabileceğimiz ümidini vermeliyiz. İslam ümmeti 6 haçlı seferini def etmiştir. İnsanlar 'bu savaşlar def edilemez' dediği halde Selahaddin, Nurettin Zengi bu ümmetin içinden çıkmıştır. Hazreti Peygamber her asrın başında bir müceddidin geleceğini bize bildirmiştir. Hazreti Peygamber şöyle buyurmuştur; 'Allah’u Teâlâ bana dünyayı tek parça olarak gösterdi. Gördüm ki güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bu ümmetin bayrağı dalgalanacaktır." ifadelerini kullandı.

Alimler örnek olmalıdır

"İslam ümmeti, alimleriyle, davetçileriyle Allah’u Teâlâ’nın sünnetini göz önünde bulundurup İslam ümmetinin var olan durumuna ayak uydurmalıdır." diyen Dr. Beşir, "Biz ancak bu şekilde insanlar arasında adaleti sağlayabiliriz. İslam ümmetinin alimlerinin görevi 2 şeydir. Biri bilinçlendirmedir. Bu bilinçlendirme sahih dini akideyi yayma, vaktin önemini ümmete fehmettirme, ümmetin sahip olduğu potansiyeli bellettirme, mütehassıs bireyleri İslam hizmetine kanalize etme ve bilinçlendirme faaliyeti içinde bulundurmadır. Bahsettiğim meydan okumaların dışında başka meydan okumalarla da karşı karşıyadır. Bu meydan okumalar artık İslam alimlerinin meydana çıkmasını gerekli kılmaktadır. Bu toplantıdan dolayı, her hocamızın kendi alanından hareketle bizlere katkı sunması takdire şayandır. Alimler örnek olmalıdırlar. Rabbani alimlere, güncel durumu anlayabilen alimlere ihtiyaç vardır. Alimler ve Medreseler Birliği başta olmak üzere benzeri oluşumlar aynı boşluğu doldurmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler