Dr. Nevaf Tekruri: Gazze'ye yönelik yardımlarınızı artırın

Filistin Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, "Ramazan infak ayıdır, bağış ayıdır, canınızla ve malınızla cihat ayıdır. Ümmetin onurunu savunan Gazze'deki kardeşlerimize yardımlarımızı artıralım." dedi.

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Filistin Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, Gazze'ye daha fazla destek çağrısında bulundu.

Türkiye halkına seslenen Tekruri "Ey Türkiye'deki halkımız, Allah sizi mükafatlandırsın. Siz gerçek Türkiye halkı, Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana İnfak ediyorsunuz ve yardım yapıyorsunuz. Ancak size karşı dürüst olmak istiyorum, bu yardımlarınız iyi ama yetersiz." dedi.

"Bugün cömertlik ayı olan Ramazan'ın kapılarındayız, infak ayındayız." diyen Tekruri "Ümmetin onurunu savunan Gazze'deki kardeşlerinizin aç kalmasını kabul edemezsiniz. Türkiye halkının, Gazze halkının aç kalmasını kabul edeceğine inanmıyorum, bu yüzden daha fazla yardım yapmalısınız." ifadelerini kullandı.


Siyonist rejimin istihbarat örgütü MOSSAD'ın Gazze'ye yönelik yalan propagandalarına da değinen Tekruri "Türkiye'den ve diğer ülkelerden bazı sorular aldım. 'Mal ile cihadımızın, bağışlarımızın ve yardımlarımızın Gazze'deki halkımıza ulaşmadığını duyduk' diyorlar. Bağışlarınıza rağmen Gazze halkının açlıktan öldüğünü görürseniz, 'Bağışlarımız yetmiyor, iki katına çıkarmalıyız' demelisiniz. İnsanların muhtaç olduğunu görürseniz, bu hiçbir yardımın gelmediğinden değil, gelen yardımların yeterli olmamasındandır. Bu nedenle bağışlarınızı artırın. Ramazan infak ayıdır, bağış ayıdır, canınızla ve malınızla cihat ayıdır." şeklinde konuştu.

Tekruri, konuşmasını Muhammed Suresi'nin 38'inci ayetini okuyarak tamamladı:

"(Ey müminler!) İşte siz Allah yolunda harcama yapmaya çağrılıyorsunuz fakat içinizden bir kısmı cimrilik ediyor. Halbuki cimrilik eden ancak kendine karşı cimrilik etmiş olur; zira Allah zengindir, siz ise yoksulsunuz. Eğer hak çağrısına sırtınızı dönerseniz Allah sizin yerinize başka bir topluluk getirir; sonra onlar sizin gibi olmazlar. " (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.