Dr. Nevvaf Tekruri: Mücahitler işgalcilerin karşısına mertliği ve imanıyla çıkıyor!

Peygamber Efendimiz dünyaya nasıl ki rahmet taşıdıysa cihadın da insanlığa, rahmetin önünde duran zalimlere karşı koymanın bir yolu olduğunun altını çizen Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Peygamber Efendimizin hayatının tamamen cihattan

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır Newruz Park Alanı'nda "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı mevlit etkinliği düzenlendi.

Dr.Nevvaf Tekruri, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarına karşı HAMAS mücahitlerinin açık bir düşmanla savaşırken, Gazze topraklarında da cihad sancağını yükselttiklerini belirtti.

Nasıl ki Allah'ın Resulü dünyaya rahmet taşıdıysa, cihadın da insanlığa, rahmetin önünde duran zalimlere ve zorbalara karşı koymanın bir yolu olduğunu söyleyen Dr.Nevvaf Tekruri, "Bu nedenle Allah Resulünün hayatı tamamen cihattan ibaretti. O, insanların iman, şeref ve haysiyet yolunu seçmelerine engel olan müşrikler, saldırganlar ve zalimler karşısında cihat etmiştir. Neden devam ediyor? Müslümanlar savaşmayı sevdikleri için mi? Hayır! Allah (Celle Celaluhu) mümin kullarını 'savaşmaktan hoşlanmayanlar' olarak nitelendirmiş ve şöyle buyurmuştur. 'Size sevmediğiniz halde savaşmanız üzerinize yazıldı.' Müslümanlar savaşmaktan hoşlanmazlar. Bu, Müslümanların aşağılanmayı ve teslimiyeti kabul etmediklerinin bir tarifidir ve Allah onları şöyle görevlendirmiştir. 'Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın.' Bütün bunlar cihadın kıyamete kadar devam etmesini gerektirmektedir." şeklinde konuştu.

"Mücahitler, Allah Resulünün izinden gidiyor ve esirlere Allah Resulünün merhamet ve adaleti öğrettiği gibi davranıyorlar"

Tekruri, "Bugün bu cihat yeniden yükseliyor ve mücahitler açık bir düşmanla savaşırken Gazze topraklarında cihad sancağını yükseltiyor. İşgalciler; öldürme, hastaneleri ve camileri yok ederek geldi. Mücahitler, Allah Resulünün izinden gidiyor ve esirlere Allah Resulünün merhamet ve adaleti öğrettiği gibi davranıyorlar. Resulullah'ın öğrettiği gibi çocukları ve kadınları öldürmekten kaçınıyorlar. Mücahitler; işgalcilerin karşısına mertliği ve imanıyla çıkıyorlar, tanklarını imha ediyorlar, saflarını dağıtıyorlar, düşman mücahitlerin cihadından duyduğu mutlak korkuya ulaşıncaya kadar kalplerine dehşet saçıyorlar. Bugün Peygamberimizin doğum yıl dönümünde ona diyoruz ki, ümmet senin yoluna geri döndü ve Allah yolunda cihat etmeye başladı. Bu ümmet başladı ve geri çekilmeyecek. Diyarbakır'da Peygamberimizin doğumunu kutlayan milletimizin evlatları, onun yaklaşımını ve hayatını ihya etmeye çağırıyoruz. Peygamberimiz; insanlığa rahmet, merhamet ve şefkatle bir davet taşıdı. Bizim yolumuz rahmet, iman, zafer ve cihat yoludur. Resullerin Efendisinin izinde gidiyor ve bu yoldan asla geri dönmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.