DSİ'den Batman Çayı uyarısı

DSİ'den Batman Çayı uyarısı

Devlet Su İşleri (DSİ) 103'üncü Şube Müdürlüğü, enerji üretimi nedeniyle gün içinde suyun seviyesinin azalıp arttığı Batman Çayı'nda, suda oluşan adacıklara gidilmemesi uyarısı yaptı.

Batman Çayı'nın Şerbetli ve Bıçakçı köyleri bölgesinde piknik yapan 34 kişi, dün su seviyesinin yükselmesi ile mahsur kaldı.

İhbar üzerine itfaiye ekipleri mahsur kalan kişileri botlarla kıyıya ulaştırdı. Vatandaşlar daha sonra güvenli alana götürüldü.

Olayın ardından Batman DSİ 103'üncü Şube Müdürlüğü, uyarıda bulundu.

Açıklamada, "Suyun kenarında bulunmak son derece tehlikelidir. Çünkü enerji üretimi sebebiyle su seviyesi gün içinde azalıp artmaktadır. Bu arada su seviyesinin düşük olduğu durumlarda vatandaşlar, suyun içinde oluşan adacıklara gitmekte olup, suyun enerji amacıyla bırakıldığı durumlarda vatandaşlar mahsur kalmaktadır. Bu durum ciddi boğulma tehlikesi meydana getirmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal kaybına uğramamaları için su kenarında güvenli bir mesafede bulunmaları, suya girmemeleri ve özellikle de su seviyesinin düşük olduğu durumlarda ortaya çıkan adacıklara hiçbir şekilde gitmemeleri rica olunur. Unutulmamalıdır ki; suya girmek tehlikeli ve yasaktır" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.