DSİ'den boğulma vakalarına karşı uyarı​

DSİ'den boğulma vakalarına karşı uyarı​

Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından çeşitli tedbirler alındı.

Diyarbakır'da yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla Devlet Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından çeşitli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Havaların ısınmasıyla vatandaşların serinlemek için girdiği baraj, gölet ve sulama kanalları gibi sulak alanlarda oluşan boğulma vakalarına karşı alınan tedbirleri paylaşan DSİ 10'uncu Bölge Müdürlüğü, alınan tedbir ve yapılan uyarılara rağmen boğulma vakalarının yaşandığını ifade etti.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sulama sezonu öncesi muhtar, köy imamı, ilgili kurum-kuruluş temsilcilerinden oluşan 4 bin 700 kişiye boğulma vakalarına karşı bilgilendirme amaçlı SMS gönderildiği belirtildi. Aynı zamanda basın, kamu spotu, SMS yolu ile sistemde kayıtlı kişilere uyarıların yapılması, baraj, gölet ve sulama kanallarına uyarı levhalarının konulması ve okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarının da yapıldığı dile getirildi.

Baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmesinin tehlike oluşturan faktörlerin sıralandığı açıklamada, "Zemin yapısının dalgalı ve engebeli olması sebebiyle su derinliğinin ani olarak değişim gösterebilmesi, yukarı havzadan gelen killi ve siltli malzemenin birikimiyle zeminin çamur formunda olması, su içerisinde su bitkilerinin doğal olarak gelişmesi, Su sıcaklığının düşük olması sebebiyle vücut ısısının düşmesi sonucu hipotermi yaşanabilmesi ve tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Özellikle yaz aylarında, Bölgemizde havaların çok sıcak olması nedeniyle DSİ tarafından çeşitli önlemler alınmasına karşın baraj, gölet ve sulama kanalları başta olmak üzere suya girilmesi yasak olan bölgelerde boğulma olayları maalesef yaşanmaya devam etmektedir. Göl alanı içerisinde su alma yapısı vb. sanat yapılarının yer alması sebebiyle serinlemek ya da yüzmek maksadıyla depolama tesisleri ve kanallara girmek hayati risk oluşturmaktadır. Bu nedenle; Baraj, Gölet ve Sulama Kanallarına girilmemesi, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir." diye belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler