DSÖ: Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor

DSÖ: Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor" dedi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Birleşmiş Miller Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) New York'taki BM Genel Merkezinde yaptığı konuşmada "Sahadaki durumu anlatmak imkansız. Hastane koridorları, yaralılar, hastalar ve ölmek üzere olanlarla tıka basa dolu, morglar dolup taşıyor. Anestezisiz ameliyatlar yapılıyor. On binlerce yerinden edilmiş insan hastanelere sığınıyor. Aşırı kalabalık okullara sıkışan aileler, yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor." dedi.

Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze'de 10 bin 800'den fazla insanın şehid edildiği, bunların neredeyse yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğu bilgisini paylaşan Ghebreyesus, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor. 1,5 milyon kişi yerinden edildi ve sığınabilecekleri bir yer arıyor. Ama hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil." ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde insanların giderek daha küçük bir alana sıkıştırıldığı için salgın hastalık riskinin arttığını belirten Ghebreyesus, Gazze'de her gün 180'den fazla kadının doğum yaptığını, 9 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü, kalp, diyabet ve hipertansiyon hastası 350 bin hastanın bulunduğunu vurguladı.

Ghebreyesus, sözlerini "Bu kriz, Güvenlik Konseyi'nde reform yapılmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Üye devletler, özellikle de 5 daimi üye bu ihtiyacı ciddiye almalıdır. Güvenlik Konseyi'nde reform yapın." ifadeleriyle tamamladı.
(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.