DSÖ: Refah'a olası bir saldırı felakete yol açar

DSÖ: Refah'a olası bir saldırı felakete yol açar

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Refah kentine olası bir saldırının felakete yol açacağı uyarısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, siyonist rejimin Gazze'nin güneyindeki Refah'a olası bir saldırısının bir sonuç getirmeyeceğini, kalıcı bir siyasi çözümün tek seçenek olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi 28 binden fazla can kaybı var ve bu kişilerin yüzde 70'ten fazlası kadın ve çocuk. Tek başına bu oran bile savaşın bitmesi için yeterli bir sebep. Bu insanlar bütün bu sorunu meydana getirecek hiçbir şey yapmadılar. O yüzden en iyi çözüm, siyasi bir çözüm olur. Askeri bir operasyonun kalıcı bir çözüm olduğunu hiçbir şekilde düşünmüyorum." dedi.

Ghebreyesus, Filistinlilerin gidecek yeri kalmadığını belirterek: "Şu anki durumu bile anlatmaya kelimeler yetmez. Refah'a da bu saldırı gerçekleşirse, felaket olur. Gerçekten felaket olur. En başında insanların Refah'a gitmelerini söylemişlerdi. Güvenli bir bölge olarak kabul ediliyordu. İsrail tarafının Filistinlilerin oraya taşınmaları gerektiğine dair emri bile gelmişti. Artık gidecek yerleri yok. Gerçekten yok." diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.