DSÖ'den salgınlarla ilgili umutlandıran açıklama

DSÖ'den salgınlarla ilgili umutlandıran açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 ve maymun çiçeği salgınlarında dünya genelinde düşüş gözlemlendiğini açıkladı.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgınlardaki son durum ile ilgili yaptığı değerlendirmede, haftalık Covid-19 vaka ve ölümlerinin azalmaya devam ettiğini belirterek, "Bu eğilimin devam edeceğini garanti edemeyiz. En tehlikeli şey, eğilimin devam edeceği fikrine kapılmaktır" ifadelerine yer verdi.

Covid-19 kaynaklı ölümlerin şubattan bu yana yüzde 80'den fazla düştüğünü belirten Ghebreyesus, "Buna karşın son bir haftada her 44 saniyede bir kişi Covid-19'den öldü. Bu ölümlerin büyük çoğunluğu önlenebilir" dedi.

Maymun çiçeği vakalarında da azalma kaydedildiğini söyleyen Ghebreyesus, "Avrupa'da azalan bir eğilim görüyoruz. Amerika bölgesinde de son bir haftada vakalarda düşüş var fakat bu bölgede salgının durumu hakkında net hükümler vermek zorlaşıyor" açıklamasını yaptı.

Ghebreyesus, bazı Amerika ülkelerinden DSÖ'ye maymun çiçeği vaka bildirimleri artarken bazı bölge ülkelerinde ise virüse yakalananlara yönelik yaftalama ve ayrımcılıktan ötürü vaka raporlamalarının yetersiz geldiğini bildirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler