DSÖ'den, ülkelere Covid-19 aşısı için paylaşım çağrısı

DSÖ'den, ülkelere Covid-19 aşısı için paylaşım çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19'un tedavisi, ilaç ve aşıları konusunda ülkeleri paylaşıma davet etti.

DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, ülkelerin, Coronavşirus aşısı tedarikini sağlarken, ulusal çıkarlarını öncelikli hale getirmesinin salgını daha da kötüleştireceğine vurgu yaptı.

"Herkes güvende olana kadar kimse güvende değil." Uyarısında bulunan Ghebreyesus, "aşı milliyetçiliğinin" önlenmesi çağrısında bulundu.

Ghebreyesus, DSÖ'nün bu amaçla "ACT-Accelerator" programı kapsamında hükümet ve özel sektörle birlikte çalıştığını, böylelikle en yüksek risk altında olanların salgın konusundaki yeni tedavi yöntemlerinden faydalanmasının amaçlandığını kaydetti.

Ghebreyesus, Rusya'nın açıkladığı Covid-19 aşısına henüz onay vermediklerini ima ederek, DSÖ üyesi tüm ülkelere, çok uluslu COVAX aşı çalışmalarına katılım için mektup gönderdiğini ifade etti.

İLKHA


DSÖ'den, ülkelere Covid-19 aşısı için paylaşım çağrısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler