DTSO, Sur esnafıyla istişare toplantısı düzenledi

DTSO, Sur esnafıyla istişare toplantısı düzenledi

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, merkez Sur ilçesi esnafıyla bir araya gelerek esnafla istişare toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Sur ilçesindeki Gazi Caddesi, Melik Ahmet, İzzet Paşa, Hazreti Süleyman ve İnönü Caddesi esnafıyla bir araya gelerek, istişare toplantısı düzenledi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına ilçe esnafıyla bir araya gelen Kaya, Sur esnafının yaşadığı sorunları dinlediklerini belirterek, "Yönetime geldiğimizde Sur'un yeniden yapılanma sürecine müdahale ederek, İl Valimiz öncülüğünde ilçedeki yanlış uygulamaları düzeltme çabası içinde olduk. Sur'daki mevcut yanlış uygulamaları dile getirmeye devam ediyoruz.  Bu tür toplantıları daha sık yapıp doğrudan Sur'daki esnafın görüşlerini alarak ilerliyoruz." dedi.

İstişare toplantısından önce Gazi Caddesinin trafiğe kapatılmasıyla ilgili bir anket çalışması yaptıklarını ifade eden Kaya, "İşletmeler ankette, 'Gazi Caddesi trafiğe kapatılmasın.' diyor. Trafiğe kapatılma uygulamasının 10 yıl önce denendiğini ancak başarılı bir sonuç alınmadığını ifade ediyorlar. Anketin yüzde 70'i Gazi Caddesi üzerindeki esnaflarla yapıldı. Yüzde 30'u ise Melik Ahmet, Gazi, İzzet Paşa, Hazreti Süleyman ve İnönü Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaflarla yapıldı. 61 işletme yöresel ürün satıyor. Bu sayının artması lazım." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'a gelen tur araçlarının park yeri sorunlarını çözmeye yönelik trafik şube ile ortak çalışma içinde olduklarını belirten Kaya, temel amaçlarının kente gelen turistlerin yaya olarak Sur içinde gezmelerini ve esnafların da daha çok satış yapmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Gazi Caddesi'nin tümden trafiğe kapatılmasını doğru bulmadıklarını belirten Kaya, bu bölgede yaşanan park sorununun da çözülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Sur esnafına yönelik KOSGEB üzerinden kredi verilmesine yönelik çalışma yürütüldüğünü aktaran Kaya, bu konuyu ilgili makamlarla yoğun bir şekilde görüştüklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler