Duhok'tan depremzedeler için 32 tır insani yardım

Duhok'tan depremzedeler için 32 tır insani yardım

Nusaybin’de geçtiğimiz ay yaşanan ve Duhok’lu iki aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği menfur saldırıda vefat eden Duhok'lu ailenin yakınları, yardım kampanyasında toplanan 32 tır dolusu insanı yardımı Türkiye'ye gönderdi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bölgesinde bulunan Duhok şehrinde İttihad-i İslaminin yöneticilerinden olan ve Nusaybin’de menfur saldırıda hayatını kaybeden Kanaat Önderi Abdullah Salih Mustafa’nın kardeşi Harbi Salih Mustafa’nın öncülük ettiği kampanyada toplanan 32 tır insani yardım, Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gönderildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevredeki 10 ilde büyük bir yıkım ve can kaybına neden olan depremler sonrası, Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nden gönderilen destekler de sürüyor.

Geçtiğimiz ay Habur’dan geçtikten sonra takip edilen ve Nusaybin ile Artuklu sınırında araçları durdurularak hunharca katledilen 5 Duhoklunun yakınları da asrın felaketine duyarsız kalmayarak, büyük bir yardımla destek oldu.

Nusaybin’de aracının içerisinde öldürülen Duhokun tanınmış âlimlerinden Kanaat Önderi Abdullah Salih Mustafa’nın kardeşi olan Harbi Salih Mustafa’nın öncülük ettiği Türkiye’deki deprem şehirleriyle dayanışma kampanyasına Duhoklular, büyük ilgi gösterdi. Halen devam eden dayanışma kampanyasına büyük destek olan kardeş Duhok halkından toplanan 32 tır insani yardım, Habur üzerinden Türkiye’ye geçiş yaptı.

Toplanan yardımların ilk partisini 32 tır olarak gönderdiklerini kaydeden Harbi Salih Mustafa, “Aynı dine, aynı inanca, aynı kitaba ve aynı kıbleye yönelen insanlar olarak, Türkiye’de yaşanan deprem bizleri çok derinden etkiledi. Gelişmeleri ve can kayıplarını büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. İttihad-i İslami camiası olarak, depremzede kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek için yardım kampanyası başlattık. Çok şükür kampanyamız ciddi bir ilgi gördü. Kardeşlerimizin yaptığı ve içinde her türlü gıda, beslenme, ısınma, giyecek ve barınma gibi birinci derecede ihtiyaç duyulan malzemelerinin bulunduğu 32 adet yardım tır’ımızı dualarla uğurladık. Nusaybin’de menfur saldırıda şehit edilen abim ve yakınlarımızın taziyelerine buraya kadar gelip acılarımızı paylaşan, yanımızda olup, bize yakın destek içerisinde olan Mardin STK temsilcileri ve yetkililerin yakın ilgi ve alakaları bizlerin acılarını bir nebze olsun hafifletmişti. Umarız bu gönderdiğimiz yardımlar ve daha devam edecek olan yardımlar da depremzede kardeşlerimizin acısını bir nebze olsun hafifletir. Allah bir daha böylesi bir acıyı hiçbir halka ve ümmete yaşatmasın inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.