Dumanlı ve Karaca için tutuklama talebi

Dumanlı ve Karaca için tutuklama talebi

14 Aralık'ta 'paralel Yapı'nın kurduğu 'tahşiye' kumpası soruşturması çerçevsinde gözaltına alınan 15 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sevk edilenler arasında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca da bulunuyor.

Paralel Yapı'ya yönelik "Tahşiye" operasyonunda gözaltında alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 16 şüphelinin, ifade alma işlemi tamamlandı.

Dumanlı ve Karaca savcıya 7 saat ifade verdi. Karaca ifadesinde yayın grubu başkanı olduğu STV'nin dizilerinden haberdar olmadığını ileri sürdü. Karaca savcının Gülen'le yaptığı görüşmelere ilişkin sorularını ise yanıtlamaktan kaçındı. Şüphelilerden Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altınbulak savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dumanlı ve Karaca'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Bu arada Cihan Haber Ajansı, konuyla ilgili geçtiği son haberinde, "Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanların emniyette savcı tarafından sorgulanmasıyla ilgili karar bekleniyor." şeklinde haber servis etti. (Kaynak: Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.