Dünya Kudüs Haftası yarın başlıyor

Dünya Kudüs Haftası yarın başlıyor

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin çağrısı üzerine bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Dünya Kudüs Haftasında, Filistin davasının bütün yönleriyle ele alınması hedefleniyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Filistin davasını destekleme ve bu çerçevedeki gayretleri artırmak suretiyle Uluslararası Kudüs Haftası’nı ihya etme çağrısında bulundu.

8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla yapılacak çalışmalara ilişkin  toplantı yapıldı.

Toplantıya Filistinliler Heyeti Başkanlığı adına Dr. Nevaf Tekruri, dünya genelinde bir çok alim ve STK temsilcileri katıldı. Çevrim içi düzenlenen toplantıda Kudüs'ün muhafazasının şeri bir görev olduğu, herkesin gücü ve imkanına göre bu zorunlu görevi yerine getirmesi gerektiği söylendi.

Toplantıda siyasal, toplumsal, askeri ve iktisadi idarecilere çok büyük görevlerin düştüğü ve medya gücü ve mal varlığı olan insanların yükümlülüğü vurgulandı.

Ekonomik anlamda boykotun yaygın bir şekilde yapılmasının vurgulandığı toplantıda, aynı zamanda toplumun boykota uyması için gerekli çalışmaların yapılması istendi.

Kudüs Haftası dolayısıyla yapılması gereken hususların konuşulduğu toplantıda, herkesin gücü nispetinde sempozyum, panel, konferans gibi etkinlikleri organize etmesi istendi.

Belirlenecek bir günde maddi yardım çağrısının yapılmasının vurgulandığı toplantıda, bu çağrıda bulunabilecek ilmi ve İslami heyetlerin ilk olarak öncülük etmesi gerektiği kaydedildi.

Toplantıda, Kudüs etkinliği bilincinin arttırılması anlamında yürüyüşlerin yapılması ve medyada görsel ve işitsel sunumların yapılması gerektiği belirtildi.

Toplantıda, dünya çapında merkezi camilerde Cuma hutbesinde Kudüs Haftası bilincinin oluşturulması gerektiği hususu vurgulandı.

Kudüs Haftasını kutlayacak tarafların, hiçbir kuruma ait olmayan belirlenmiş ortak bir logo kapsamında eylemlerini düzenlemeleri istenen toplantıda ayrıca Filistin'deki aile, öğrenci ve yetimlere bakım anlamında sponsorluk çalışmasına hız verilmesi istendi.

Yeni nesillere Kudüs bilincinin hatırlatılmasının altı çizilen toplantıda, toplumda sözü geçen kişilerin konuşmalar yaparak Kudüs Haftasının ihyası ve yayınlaştırılması çağrısında bulunuldu.

Dünya Kudüs Haftası etkinliklerine Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı da öncülük edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler