“Dünya mazlumları ve Mustazafları” resim sergisi açıldı

“Dünya mazlumları ve Mustazafları” resim sergisi açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından, “Dünya Mazlumları ve Mustazafları” resim sergisi açıldı.

Malatya’da İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu “Dünya Mazlumları ve Mustazafları” konulu resim sergisi düzenledi.

Üniversite Mediko önünde düzenlenen etkinlikte, dünya Müslümanlarının çektiği zulüm konu alınırken, dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırı ve işlenen katliamlardan farklı kareler resimlere işlendi.

Üniversite öğrencileri nezdinden bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu Üyesi Bilal Sağlık, Müslümanların yaşadıkları zulümlerin bizzat Müslümanlar tarafından görülmesi ve işlenen zulümlere karşı bir farkındalık oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Sağlık, “Dünya’daki mazlumların ve mustazafların çektiği zulmü konu aldığımız resim sergimizde şunu anlatmak istedik: Zulmün mezhebi, ırkı ve vatanı olmaz. Bu duyarlılığı arttırmak adına gençliği bu zulümlerden haberdar etmek istiyoruz.  Arakan’da, Suriye’de, Filistin’de, Afganistan’da yaşanan zulmü duyurmak ve farkındalığı arttırmak adına gerçekleştirdiğimiz resim sergimiz 2 gün sürecektir.  Tüm üniversiteli kardeşlerimizi bekleriz.” dedi.

Sergiyi ziyaret eden Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Abdulkadir Baharçiçek, resim sergisi hakkında bilgi aldı, Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu’na çalışmalarında başarılar diledi. (İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler