Dünya Müslüman Âlimler Birliği: BAE'nin işgal rejimiyle anlaşması büyük bir ihanettir

Dünya Müslüman Âlimler Birliği: BAE'nin işgal rejimiyle anlaşması büyük bir ihanettir

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) siyonist işgal rejimiyle "ilişkilerini normalleştirme" anlaşmasını kesin olarak reddettiğini duyurdu ve bu anlaşmayı "büyük bir ihanet" olarak nitelendirdi.

Açıklamada "İşgal rejimi sözde Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'le yaptığı anlaşma büyük bir ihanet, siyonist işgalcilerin Kudüs-i Şerif'te Filistinlilere karşı işlediği cinayetlere verilen büyük bir ödüldür." denildi.

Açıklamada, "anlaşmada israilin Batı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak kararını dondurma güvencesi verdiğinin belirtilmesinin, dolaylı olarak işgal rejiminin Batı Şeria üzerinde egemenliğini yayma hakkı olduğunun itiraf edilmesi anlamına geldiğine" dikkat çekildi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ümmetini bu tür tavizlere karşı kesin tavır almaya, bunları kesinlikle reddetmeye, stratejik bir projeyle ümmetin birinci öncelikli davasına ve Filistinlilerin haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

Birlik aynı zamanda Filistinlileri de davalarını ve haklarını her alanda savunabilmek için gayretlerini birleştirmeye çağırdı. Tüm ilim adamlarını, düşünürleri ve siyasetçileri de Filistin davası hakkındaki görevlerini yerine getirmeye davet etti.

Birlik, ümmetin kararlılığının selin taşıdığı köpük gibi olan bu tür ihanetler karşısında zayıflamayacağını, hakkın kalıcı olduğunu ve sonunda mutlaka zafer elde edeceğini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.