Dünyada bir milyar 300 bin ton gıda israfı yapılıyor

Dünyada bir milyar 300 bin ton gıda israfı yapılıyor

“16 Ekim Dünya Gıda Günü” münasebetiyle Diyarbakır Bağlar Selâhaddin-i Eyyubi İlkokulunda bir etkinlik düzenlendi.

“16 Ekim Dünya Gıda Günü” münasebetiyle Diyarbakır Bağlar Selâhaddin-i Eyyubi İlkokulunda düzenlenen etkinlikte konuşan  Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, dünyada bir milyar 300 bin ton civarında gıda israfının olduğunu söyledi. 

Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan ile Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın katıldığı “16 Ekim Dünya Gıda Günü” etkinliğinde, “İklim değişiyor, gıda ve tarım da değişmeli” konusu ele alındı.

Dünya Gıda Günü’nün ilan ediliş amacının, küresel boyut kazanan açlığa karşı insanların ilgisini uyandırmak olduğunun belirtildiği etkinlikte Atalar ve Toğan konuşma yaptı.

Dünyada bir milyar 300 bin ton civarında gıda israfının söz konusu olduğunu belirten Atalar, “800 milyon aç insanın varlığını göz önüne alırsak buna bir şekilde engel olmalıyız. Bu gıdayı üretirken iklim şartları bazen zorlaşıyor. İklimdeki değişiklikleri olumsuz etkileyen her türlü faaliyetlerden biraz daha uzak duracağız, gerekli tedbirleri alacağız. Dolayısıyla, gıda üzerindeki kısıtlayıcı etkenlerden kurtulacağız.” dedi.

Gelecekte yaşanabilecek savaşların su ve gıda için olacağını belirten Toğan “Dünyada 800 milyon aç insan var. Televizyonlardan hepimiz izliyoruz. Afrika’daki, dünyanın çeşitli yörelerindeki insanların gıdaya ulaşım noktasındaki gıda yetiştirme ve ortaya çıkarmasında eksikliklerini, sefaletlerini hepiniz görüyorsunuz. Bunun için ülkelerin üretecekleri gıda ve besin maddelerinin verimli bir şekilde ortaya çıkarılması, verimli bir şekilde kullanılması noktasında duyarlılık yaratmak amacıyla 16 Ekim ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlanıyor. Bu duyarlılığın siz gençlere ve çocuklarımıza verilmesi amaçlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere meyve ikram edildi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.