Dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını sigaradır

Dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını sigaradır

​Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Emin Yağımlı sigaranın bütün hastalıkların anasıdır olduğunu ve çocukların kötülüklere ilk sigarayla başladığını belirtti.

Ramazan ayının sigarayı bırakmada bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yağımlı Bu ay hürmetine biraz daha gayret edip sigara denilen illetten kurtulmaya çalışılması gerektiğini vurguladı.

"Bizim için insan sağlığı çok önemli bir faktördür"

Yağımlı sigaranın zararlarına vurgu yaparak "Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şubesi olarak kendimize uzun zamandır bir ilke edindik. Derdimiz sigara içen insanlarla savaşmak değil, derdimiz sigaranın kendisiyle savaşmaktır. Bizim için insan sağlığı çok önemli bir faktördür. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki Covid-19 salgınıyla kimse baş edemiyor, bütün insanları esir aldı. Herkes evine mahkûm olmaya başladı. Çok zor günlerden geçiyoruz. Sağlığın ne kadar kıymetli olduğunu biraz daha anlamaya çalışıyoruz. Covid-19 salgının durduk yere ürediğine inanmıyorum. Yılların birikmiş mikropları, hastalıkları, pislikleri belki de bir volkan gibi patladı ve bütün dünyayı teslim altına aldı. Bunun bize bir ders olması lazımdır." dedi.

"Sigara mikropların en başında yer alır"

Sigarayla ciddi anlamda mücadele edilmesi gerektiğini belirten Yağımlı "Biz Allah'ın vermiş olduğu akılla, olan şeyden ziyade olacak şeyleri görmeyi istiyoruz. Sigara da mikropların en başında yer alır. Şuan Covid-19 çok yaygın gündemde ama geriye dönüp baktığımız zaman dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını sigaradır. Sigara bütün hastalıkların anasıdır. Çocuklar kötülüklere ilk sigarayla başlar. Onun için bu Ramazan ayını fırsat bilmek lazımdır pandemi sürecinde biraz daha düşünmemiz lazımdır. Bizler uzun zamandır sigara içip ya gırtlağımızı delip, ya kanser olma, yâda hasta yatağında yıllarca sürünenler ve neticede gözü yaşla aile bırakan anne babalar sizlere sesleniyorum, Ramazan ayını büyük bir fırsat bilelim. Bu ay hürmetin biraz daha gayret edip şu sigara denilen illetten kurtulmaya çalışalım. Bu vesileyle maddi olarak sıkıntılarımızı biraz azaltmış oluruz." ifadelerini kullandı.

"Sigarasız hayat çok rahat"

Sigarasız bir hayatın sağlık açısından çok rahat olduğunu dile getiren Yağımlı "Minnacık bir virüsün bütün dünyayı esir aldığını gördüğümüzde biz bide üstüne üstelik çocuklarımızın helal rızkını sigaraya vererek sigara içiyoruz. Kronik hastalıkları tetikleyen hastalıkların oluşmasını vesile eden sigaranın kronik insanların bu mikrobun yaygın olduğu günümüzde, daha çabuk hastalandığını ve yoğun bakım ünitelerinde bağırmalarına şahit oluyoruz. Onun için ani ölümlere sebep olan ve aileleri yok eden, çocukları yetim ve öksüz bırakan bu sigara denilen illetten Ramazan ayını fırsat bilip kurtulmaya tüm sigara içenleri davet ediyorum. ve unutmayınız ki sigarasız hayat çok rahattır." şeklinde konuştu. 


Dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını sigaradır

Dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını sigaradır

Dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını sigaradır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.