Dünyanın en uzun teleferiği Bursa'da hizmete giriyor

Dünyanın en uzun teleferiği Bursa'da hizmete giriyor

Dünyanın en uzun teleferiği olarak bilinen ve Bursa'da yapımı devam eden Teleferik hattı yılbaşında oteller bölgesine kadar uzanıp hizmete açılacak.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapımı devam eden teleferiğin yılbaşından itibaren Oteller Bölgesine ulaşacağını söyledi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte yeni teleferiğin 2. etabında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü İlker Cumbul’dan çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi alan Altepe, Bursalılara müjdeli haberi verdi.

 

Yeni teleferiğin büyük ilgi gördüğünü anlatan Altepe, “Bursa’nın simgesi olan teleferiğin yenileme çalışmaları hızla sürüyordu. İlk etapta Teferrüç ile Sarıalan arasında çalışan hattımızı bu yıl içinde açmıştık. Teleferik ilk etabında, 4 ay içinde 450 bin kişiyi taşıdı. Şimdi, esas hedefimiz olan Oteller Bölgesi’ne ulaşma konusunda Sarıalan ile Oteller Bölgesi arasındaki hatta devam eden çalışmalarımızın da artık sonuna doğru geliyoruz.” diye konuştu.

 

Dünyanın en uzun teleferiği

Altepe, Bursa merkezi ile Sarıalan arasındaki ilk etabın 4 bin 500 metrelik hattan oluştuğunu söyleyerek, “İlk etabın ardından Sarıalan ile Oteller Bölgesi arasındaki 4 bin 500 metrelik hatla birlikte 9 kilometrelik bir teleferik hattımız oluyor. Bu sayede dünyanın en uzun teleferik hatlarının başında geleni de Bursa’da hizmete geçmiş oluyor.” dedi.

 

22 dakikada 9 kilometrelik yolculuk

Bugüne kadar yapılan çalışmalarla inşaatta herhangi bir aksama olmadığını vurgulayan Altepe, hedeflerinin yılbaşına kadar Bursa merkezinden Oteller Bölgesi’ne ve kayak pistine kadar ulaşımı sağlamak olduğunu belirterek, Bursa’dan teleferiğe binenlerin yaklaşık 22-23 dakikalık bir yolculukla kayak pistinin önüne kadar ulaşabileceklerini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.