"Dünya’yı mamur etmek için güven toplumu inşa edilmeli"

"Dünya’yı mamur etmek için güven toplumu inşa edilmeli"

Mardin’in Midyat ilçesinde Kutlu Doğum haftası münasebetiyle "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı program düzenlendi.

2017 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Mardin'in Midyat ilçesinde "Hz. Peygamber ve Güven toplumu" konulu program düzenlendi.

Kocatepe Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Medeniyet Koleji Müdürü Rıdvan Acar, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Programa gelenlere öğrenciler tarafından gül suyu ve lokum ikram edildi.

Program İlçe Müftülüğü Vaizi İdris Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Dünyayı anarşi ve güvensizlik ortamından kurtarıp tekrar mamur etmek için Hz Muhammed'in oluşturduğu güven ortamını tekrar inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Bilik, "Bizim güvenli bir imana, güvenli bir hayata, güven göreceğimiz bir hayata sahip olabilmemiz için dinimizi kendimiz okumamız ve öğrenmemiz lazım. Dinimizin iki tane asıl kaynağı var; bir tanesi Kur'an-ı Kerim, bir tanesi de Peygamberimizin sünneti. Bu ikisi de bizlere diyor ki; ‘yaşadığınız toplumda iyi bir insan olun.’ Yani güvenilir bir insan olun. Her birimizin güvenilir olduğu bir toplumu düşünün. O toplumda anarşiden, terörden ve o toplumda birbirimize ihanetten söz edilebilir mi? Söz edilemeyecektir. O halde biz bu dünyayı mamur hale getirmek için emrolunmuşuzdur. Bu dünyamızı cennete çevirme ya da cehenneme çevirme imkânımız vardır." dedi.

Daha sonra katılımcılara teşekkür eden Medeniyet Koleji Müdürü Rıdvan Acar da, “Bu zamanda Peygamber Efendimizin en çok merhametine, emin olmasına ve doğruluğuna ihtiyacımız var. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimize ve davetlilerimize de bu mesajları vermek istedik. Peygamber Efendimizin yolunda ve örnek hayatını yaşamımızda uygulamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum programını organize eden Din Kültürü Öğretmeni Sevda Turan ise “Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu vesilesiyle bu etkinliği Midyat Müftülüğü ile birlikte düzenledik. Öğrencilerimiz hem ilahi okudular, mevlit grubumuz, oratoryo grubumuz vardı, semazen gösterisi yapıldı. Yaklaşık bir aydır bu etkinliğe hazırlanıyorduk. Bizler çok mutlu olduk. İnşallah etkinliğimize katılanlarda memnun kalmışlardır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler söylenip ve Hz Muhammed'e hitaben yazılmış olan şiirler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

Daha sonra öğrenciler tarafından oluşturulan koro eşliğinde küçük semazenlerin gösterisi ile program sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.