Düzce Valiliğinden sel bilançosu açıklaması

Düzce Valiliğinden sel bilançosu açıklaması

​Düzce Valiliği, kentte selin vurduğu bölgelerde 100 binanın yıkıldığını, 75 binanın ağır hasar, 300 binanın ise az hasar gördüğünü açıkladı. Bin 687 çiftçinin de selden etkilendiği belirtildi.

Düzce Valiliği, Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde yapılan çalışmalar ve hasarın boyutu hakkında açıklamada bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yapılan hasar tespit çalışmalarında bugüne kadar 300 az hasarlı, 75 ağır hasarlı, 100 yıkık bina tespit edilmiştir. Zarar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, selden zarar gören köylerde toplam 400 adet zarar tespiti yapılmıştır. Gelen ihbar ve taleplere göre çalışmalar devam edecektir." denildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Hizmet Grubunun, Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde tarımsal hayvansal ve su ürünlerinde ön hasar tespit çalışmalarının tamamladığı aktarılan açıklamada, "Yaklaşık bin 687 çiftçinin; 5.562 dekar fındıklık, 14 ahır, 72 büyükbaş, 177 küçükbaş, 621 dekar mısır, 443 adet arılı kovan, 200 boş kovan, 160 bin 500 broiler(etlik Tavuk), 2 kümes, 2 traktör, 25 balıkçı teknesi, 43 balık ağı, 2 alabalık tesisi zarar görmüştür." bilgilerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.