Düzce'de denetimli serbestlik yükümlüleri kamu yararına çalışıyor

Düzce'de denetimli serbestlik yükümlüleri kamu yararına çalışıyor

Düzce'de, denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlüler cami, okul ve bahçeleri temizliyor.

Düzce'de, yarıyıl tatiliyle birlikte "Beyaz Bir Sayfam İçin El Ele" projesi kapsamında okulların temizliği ile cami, park ve bahçelerin temizliği de denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından yapılıyor.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Düzce Belediyesi, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce İl Müftülüğü ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan "Beyaz Bir Sayfam İçin El Ele" adlı projeyle denetimli serbestlik altındaki yükümlülerden kamu hizmeti cezası alan kişilerin, cami, okul, park, bahçeler ve benzeri kamu kurumlarında 10 ile 20 kişilik gruplar halinde çalıştırılıyor.

Proje kapsamında çalıştırılan yükümlülere müftülük tarafından manevi değerler konusunda nasihatlerde bulunuluyor.

Kasım 2018'de başlayan projeyle bugüne kadar 40 cami ve 35 okul bahçesi temizlenirken, bir okul bahçesine de 20 ceviz fidanı dikildi.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde denetimli serbestlik yükümlerine yönelik düzenlenen programda konuşan Vali Zülkif Dağlı, "Çok önemli bir görev için burada bir araya geldik. Geçmiş yıllarda Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile birlikte kurumlarımızın işbirliğinde değişik projelere imza atmıştık. Bu arkadaşlarımızın rehabilitasyonu topluma bir an önce ve sağlıklı bir şekilde kazandırılması için çalışmalarımız devam etmişti." dedi.

"Yükümlülerin topluma kazandırılması hepimizin görevi"

"Cami ve okulların temizliğini yapmaları için görevlendirilen yükümlülerin topluma kazandırılması hepimizin görevidir." diyen Dağlı, "Bugün hem okullarımızın hem camilerimizin temizliği anlamında böylesi güzel bir hizmet için bir araya geldik. Bu arkadaşlarımızı rehabilite etmek hepimizin görevi, bu toplumun görevidir. Bu manada kurumlarımızın iş birliği çok güzel bir tablo ortaya koydu ve güzel bir sinerji oluşturdu. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün Bağımlılıkla Mücadele konusunda yaptığı çalışmaları destekliyoruz. Projelerimizi arttıracağız. Bu arkadaşlarımız camilerimize biraz daha fazla adım atmış olacaklardır. Okullarımızda çalışacaklar. Kurumlarımızın içinde olacaklar. Bu manada inşallah rehabilite olmalarında katkımız olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler