EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

​EBA TV üzerinden öğrencilere sunulan uzaktan eğitimin ilk haftasını değerlendiren Batmanlı vatandaşlar, TV'de ders saatlerinin ve sayısının artırılması ve internet ulaşımının sağlamasını istediler.

Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle okullarda eğitime ara verilmesi ve ara tatilin uzaması nedeniyle yaklaşık 18 milyon öğrenci EBA TV ve EBA internet adresi üzerinden uzaktan eğitime devam ediyor.

Uzaktan eğitimin ilk haftasını değerlendiren Batmanlı vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kısa sürede uzaktan eğitim konusunda yapılan çalışmanın olumlu olduğunu ve ilk hafta olması nedeniyle programda bazı eksikliklerin bulunduğunu ve internet erişiminden faydalanmadıklarını belittiler.

"5 çocuğum okula gidiyor"

EBA TV programının güzel ama yetersiz olduğunu söyleyen Mehmet Sait Yıldız, "Çocuklar, derslerinden geride kalıyorlar. Televizyonda çıkan 20 ile 40 dakikalık dersin, çocuklar için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kendim çocuklarımın öğretmenleriyle görüştüm. Bana internetten EBA TV nin sitesinde günlük ödevler gönderiliyor denildi. Benim evimde internet yok, alt yapı da olmadığı için internet te bağlayamıyorum. 5 çocuğum okula gidiyor hangisi için internete bağlanabilirim." dedi

Yıldız, "Bu sene çocukların derslerinden geri kalacakları konusunda epey sıkıntılar yaşıyoruz. Kendim çocukların öğretmenlerini arayıp rica ettim. Her öğretmene kendi alanında whatsaap'tan bir grup oluşturmasını ve bu gruba çocukların ders ve ödevlerini paylaşmalarını kendilerinden rica ettim. Sağ olsunlar bazı hocalarımız bizi kırmayıp düzenli ders programı ve ödevler göndermeye başladılar. Milli Eğitim Müdürlüğünden, öğretmenlerin evde çocuklara yönelik programlar yapmaları yönünde bir çalışma için görevlendirme vermelerinin faydalı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Ev ortamı sınıftaki gibi değil"

Diğer bir vatandaş Ferhat Aslan, "Milli Eğitim Bakanlığının bu şartlarda böyle bir çalışma yürütmesini takdir ediyorum. Bu da eğitime verilen önemi gösteriyor. EBA uygulanası güzel ama yeterli değil, daha iyisini istiyoruz. Ders sayısı ve zamanını yeterli görmüyoruz yüz yüze eğitimin yapılmadığı bu şartlarda öğrencilerin derslerden geride kalmamaları için farklı çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Evde eğitimin çocuklarımız üzerinde uygulamamız da çok zor. Çünkü ev ortamı sınıftaki gibi değil." ifadelerini kullandı.

EBA internet sitesine bağlantı sağlayamadıklarını aktaran Faruk Öncel, "EBA TV yi çocuklarım takip edip faydalanıyor. Evlerimizde sabit internet ağı yok. Bilgisayar üzerinden EBA' nın internet sitesine bağlantı sıkıntısı olduğundan erişim sağlayamıyoruz. Çocuklar için evde çalışma ortamını, elimizden geldiği kadar sağlıyoruz. Çocuğumuzdan okul ortamı gibi verim alamıyoruz. Sınıf öğretmenlerinin çocuklar üzerinde etkileri var. Ders sayısı ve saatleri yeterli değil biraz daha artırılabilir." şeklinde konuştu.

Hayrettin Atakol ise liseye giden çocuklarımız, dersleri takip edemiyorlar, "EBA TV güzel ve faydalı bir uygulama. İlkokula giden çocuklar, ders saatlerini takip edip faydalanıyorlar. Ama liseye giden çocuklarım takip etmiyorlar. Ders zamanına verilen ders sayısı yetersiz 20 dakika sonra diğer derse geçiyor. Çocuklara yönelik ders saatleri daha fazla uzatılırsa iyi olur." dedi.

İLKHA


EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

EBA TV'de bir haftalık eğitim geride kaldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.