Ebola salgını can almaya devam ediyor

Ebola salgını can almaya devam ediyor

Son zamanlarda Afrika ülkelerinde hızla yayılan Ebola salgını can almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre 4. Risk Gurubu Patojen olan bu salgın, çıktığı günden bugüne kadar toplam 2 binin üzerinde can aldı.

HABER MRK- 1976 yılında Kongo Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan Ebola salgını adını Kongo’daki bir nehirden alyor. Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) verilerine göre 1976 yılında ortaya çıkan Ebola salgını 2012 yılına kadar çeşitli Afrika ülkelerinde toplam bin 576 kişinin ölümüne sebep olurken, 2014 yılında ise şuana kadar 930 can aldı.

 

Dünya Sağlık Örgütü risk gurubu sıralamasında 4. sırada olan Ebola salgınının ölüm oranı yüzde 90’dır. Henüz bu salgın için tedavi ve ilaç geliştiremeyen Dünya Sağlık Örgütü, bu virüse karşı tedavi üretmek için uzman ekiplerle çalışmalar yürütmektedir.

 

Ebola virüsü nedir, belirtileri nelerdir?

Ebola virüsü ipliksi bir yapıya sahip olup, ishal, kanama, deri döküntüsü, yüksek kanamalı ateş belirilerinden bazılarıdır.   Virüsün nasıl ortaya çıktığı tam olarak bilinmemesine rağmen hayvanlardan insanlara bulaştığı tahmin edilmektedir.

 

Ebola virüsü hangi bölgelerde görülmektedir?

Ebola virüsü en çok Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde ölümlere sebep olmakla birlikte, Güney Sudan, Gabon, Fildişi Sahilleri, Sierra Leone Cumhuriyeti, Liberya Cumhuriyeti, Uganda, Kongo Cumhuriyeti ve Gine Cumhuriyeti’nde görülmektedir.

 

Afrika’da son günlerde hızla yayılan ‘Zaire Ebola virüsü’ şimdiye kadar ortaya çıkan Ebola virüslerinin en tehlikelerindendir. Bu virüs enjekte olduğu kişiyi 3-4 gün içerisinde öldürmektedir. Sadece 2-4 Ağustos tarihlerinde 45 can alan Ebola virüsü Afrika ülkelerinde hızla yayılmaktadır.

 

Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla Çin 30 milyon yuan (4,9 milyon dolar) tutarında insani yardımı bşlgeye  gönderecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.