Ebu Ubeyde: Son 72 saatte 60 işgal tankını ve birçok işgal askerini etkisiz hale getirdik

Ebu Ubeyde: Son 72 saatte 60 işgal tankını ve birçok işgal askerini etkisiz hale getirdik

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, cumartesi gününden bu yana 60 siyonist askeri aracı tamamen ve kısmen imha ettiklerini, 10'dan fazla işgalci askeri öldürdüklerini belirterek Rantisi Hastanesi operasyonunun detaylarını anlattı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa TV üzerinden Aksa Tufanı operasyonunun 45. gününde bir ses kaydı yayımlayarak Gazze'de mücahitlerin işgalcilere verdiği kayıplar hakkında bilgi verdi.

Ebu Ubeyde'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Son 72 saatte mücahitlerimiz Allah'a şükür 10'u personel taşıyıcı olmak üzere 60 siyonist askeri aracı tamamen veya kısmen imha etti.

Mücahitlerimiz bugüne kadar tüm bu eksenlerde şiddetli çatışmalara devam ediyor ve düşman kuvvetlerine karşı doğrudan askerlerini öldüren bir takım kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdi.

"Mücahitlerimiz düşman askerlerinin çığlıklarını ve yardım çağrılarını işitti"

En göze çarpan operasyonlarımızdan biri, geçtiğimiz Cumartesi günü Gazze Şehri'nin güneybatısındaki piyade kuvvetlerine karşı bir pusuydu. Bu pusuda mücahitlerimiz, bir piyade kuvvetini ve ardından siyonist bir buldozeri anti-personel cihazlarla hedef alarak bazı yaralanmalara neden oldu. Mücahitlerimiz düşman askerlerinin çığlıklarını ve yardım çağrılarını işitti.

Kassam pususunda 7 işgalci öldü

Cumartesi günü yapılan bir başka operasyonda, Gazze'nin kuzeyindeki El-Tawam bölgesindeki mücahitler, siyonist personel taşıyıcısını Yasin 105 roketiyle hedef alarak doğrudan vurdu ve üç askerin araçtan çıkmasını sağladı. Mücahitlerimiz araçtan inen bu işgal askerlerine de anti-personel roketlerle saldırarak bir kısmını öldürdü. Mücahitlerimiz daha sonra siyonist kurtarma kuvvetinin gelmesini bekleyerek pusu kurdu. Mücahitlerimiz onlarla da sıfır mesafeden çatıştı ve yedisini öldürdü. Mücahitlerimiz daha sonra sağ salim üslerine döndü.

Rantisi Hastanesi operasyonunun detayları: İşgalciler kendi askerlerini de bombalıyor

Dün (Pazar) öğleden sonra, Kassam Tugayları'na bağlı 25 mücahitten oluşan özel kuvvet, zorla boşalttıktan sonra işgal edilen Rantisi Çocuk Hastanesi'ni üs olarak kullanan düşman kuvvetlerine organize bir operasyon düzenledi. Hastane civarındaki mücahitler bir siyonist personel taşıyıcısına saldırırken, aynı zamanda hastanenin yanındaki işgalci piyade kuvvetlerinin saklandığı bir okula da tahkimat karşıtı toplar ve makineli tüfeklerle saldırdılar. Bunun ardından siyonist askerleri kurtarma için gelen bir tank ve personel taşıyıcı mücahitlerimiz tarafından roketlerle vurdu. Mücahitlerimiz personel taşıyıcıdan inen 4 askerin işini sıfır mesafeden bitirdi. Siyonist savaş uçakları da olay yerine müdahale ederek bombaladı. Operasyon sonucunda bir mücahidimiz şehit olurken, 24 mücahidimiz mevzilerinden sağ salim çekildi. Düşmanın, bu operasyonda ele geçirildiğini düşünerek kendi kuvvetlerini bombaladığını düşünüyoruz.

İşgalciler, Kassam'ın imha ettiği siyonist araçları da bombalıyor

Mücahitlerimiz, çatışma bölgelerindeki birçok durumda, siyonist düşmanın tahrip edilmiş veya hasar görmüş araçlarını geri çekemediği durumlarda, hayal kırıklığının izlerini silmek amacıyla onları havadan bombaladığını teyit etti.

"Koşullar oluştuğunda diğer operasyonlarımızı da açıklayacağız"

Verdiğimiz bu detayların, koşulların şu ana kadar açıklanmasına izin verdiği operasyonlardan bazıları olduğunu unutmayın. Ayrıca yüzlerce mücahidimizin, özellikle savunma ve müdahalenin tüm alanlarında halen savunma-muharebe pozisyonlarında olduğunu da bilin. Mücahitlerimiz, ayrıca uygun güvenlik ve saha koşulları oluştuğu takdirde daha sonra açıklayacağımız birçok operasyonu da gerçekleştirdiler." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.