Ebu Ubeyde'nin maskesini takan İmam hatipliler Gazze için yürüdü

Ebu Ubeyde'nin maskesini takan İmam hatipliler Gazze için yürüdü

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "İmam Hatipliler Gazze İçin Yürüyor" etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Aksa Tufanı Operasyonuyla başlayan Gazze'ye yönelik saldırılar, 92 gündür aralıksız devam ediyor.

İşgal rejiminin gün geçtikçe yeni vahşetlerle devam ettirdiği soykırıma dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'da 5'inci Haremi Şerif'te bir araya gelen imam hatipliler; yüzlerinde Ebu Ubeyde'nin maskesi, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle yürüyüş yaparak Şeyh Said Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

Yapılan basın açıklamasını imam hatipliler adına Enes Tanrıverdi okudu.

7 Ekim'den bu yana insanlığa savaş açmış siyonist işgal rejiminin, dünya istikbarını arkasına alarak Gazze'de soykırım suçu işlemeye devam ettiğini belirten Tanrıverdi, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yapmış olduğu saldırılarda her gün cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerinin bombalandığına dikkat çekti.

5.png

Uluslararası hukuku ve tüm insani değerleri çiğneyen siyonistlerin gerçekleştirmiş olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımadığına vurgu yapan Tanrıverdi, "Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çeteler; kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katletmektedir. Gazze'de kadınlar, bebekler, çocuklar, sivil ve savunmasız insanların başına adeta gökten ateş yağmaktadır. Yaşanan bu zulümler, yüreğimizi acıtmakta, uykularımızı kaçırtmakta ve öfkemizi her geçen gün büyük bir volkana dönüştürmektedir." dedi.

Tanrıverdi, "Biz İmam Hatipli gençler buradan başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman devlet liderlerine sesleniyoruz: Artık yeter bu kadar zulüm! Artık yeter bu kadar sessizlik! Artık harekete geçme zamanı! Zalimlerden hesap sorma zamanıdır! diyoruz. Ey Mescid-i Aksa Sevdalısı gençler! Rabbimizin vadi haktır. Zalimlerin rezil ve rüsva olacağı, nasıl bir inkılapla devrileceği o günlerin fiili olarak gerçekleşmesinin vakti çoktan gelip geçmiştir." diye belirtti.

4.png

"Zalimlerin akıbetinin hüsran olduğu bir direniş için artık 'Diriliş vaktidir' diyoruz" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Tanrıverdi, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olan İmam Hatipli gençler olarak gereken ne ise yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Gazze'de Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri'nin direnişi karşısında acze düşen siyonist israil ve yandaşlarının masum Filistin halkına hunharca saldırdığını sözlerine ekleyen Tanrıverdi, "Gazze'de öğrencilerin ve çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderleri, başta kendi halkları tarafından büyük protestolara uğramaktadır. Ancak görünen o ki dünya halkları tarafından lanetlenen tek dişi kalmış canavar israil ve batılı liderler, öğrenci ve çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almaktadırlar." ifadelerini kullandı.

3.png

Tanrıverdi, "Ey Selahaddin Eyyubi'nin gayretkeş torunları! Gazze'de büyük bir vahşet yaşanırken; bebekler, çocuklar ve kadınlar katledilirken, batılı devlet liderleri israile ziyaretler gerçekleştirmiş ve tüm dünyanın gözleri önünde işlenen soykırıma ortak olmuşlardır. Gazze'de yaşanan bu vahşetin aktörleri sadece siyonist çete olmamıştır. Siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlarda ortak olmuştur." şeklinde konuştu.

Dünyaya sözde medeniyet pazarlayan batının maskesinin düştüğünü, çocuk haklarının efsanelerde geçen hayali söylemlere dönüştüğünü ifade eden Tanrıverdi, batının Gazze'ye olan saldırılarla daha fazla bataklığa saplandığını ve sözde "insan hakları evrensel bildirgesi" adı altında yayınladığı bildirgelerin hiçbir anlamının kalmadığına dikkat çekti.

2.png

Söz konusu bildirgeler uluslararası kamuoyunun afyonu haline geldiğini ve devlet liderlerinin bu zulme sessiz kaldığına vurgu yapan Tanrıverdi, "Siyonist işgalciler; sivillere yönelik soykırım suçu işleyerek Filistin'in geleceğini karartmak, öğrencileri yetim ve öksüz bırakarak onları korkutmak ve ülkelerinin özgürlük mücadelelerinden vaz geçirmek istiyorlar. 75 yıldır bunu denediler, başaramadılar, başaramayacaklar. Bugün Filistinli her öğrenci birer Ahmet Yasin, birer Fethi Şikaki olmaya aday; Muhammed Deyf ve Mervan İsa olmaya hazır; Ebu Ubeyde ve Ebu Hamza olmak için can atıyor, İmad Akil gibi şehitlerin intikamını alacak günlerin özlemini çekiyor." diye kaydetti.

1.png

İmam Hatipli öğrenciler Selahaddin-i Eyyubi gibi Kudüs'ün özgürlüğü yolunda asla Filistinlileri yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Tanrıverdi, konuşmasını şu ifadeler ile tamamladı:

"Rabbimiz yüce kitabında Tövbe Süresinin 14'üncü ayetinde 'Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rezil rüsva etsin, onlara karşı size yardım ve zafer ihsan buyursun, baskı ve zulüm altında inleyen mümin toplulukların gönüllerini ferahlatsın!' diye buyuruyor. Bu vesileyle Hamas liderlerinden Şehid Salih Aruri ve tüm Gazze şehidlerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim bizleri onların şefaatinden mahrum etmesin, onların yolundan gitmeyi nasip etsin. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.