Eczane teknisyenleri çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyor

Eczane teknisyenleri çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyor

Batman Eczane Teknisyenleri Derneği (BETDER) İl Başkanı Abdullah Ekin ve yönetim kurulu üyeleri ile Bin Kalp Bin Umut Platformu Başkanı Veysi Mercimekçi, yeniden HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Muhammed Şerif Durmaz'ı ziyaret etti.

Güven tazeleyerek HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı'na seçilen Muhammed Şerif Durmaz, Batman Eczane Teknisyenleri Derneği ve Bin Kalp Bin Umut Platformu yöneticilerinin ziyaretlerinden dolayı memnun kaldığını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

Toplumsal meselelerin ve Batman'ın yerel sorunlarının ele alındığı ziyarette, özellikle pandemi süreci boyunca yaşanılan sıkıntılarla birlikte, eczane teknisyenlerinin sorunları konuşuldu.

"Eczane teknisyenleri, birinci derecede sağlık çalışanları statüsündedir"

Tebrik ve başarı dileklerinden sonra eczane teknisyenlerinin yaşadığı sıkıntılarla ilgili konuşan Ekin, "Biz eczane teknisyenleri, birinci derecede sağlık çalışanları statüsündeyiz. Ancak o gözle bizlere bakılmıyor. Biz, bunu toplum arasında kabul ettirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler diğer sağlık çalışanları gibi pandemi sürecinde yoğun mesai harcadık. Çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi ve eşitliğin sağlanması için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Eczane teknisyenlerinin çalışma şartları iyileştirilmelidir"

Eczane teknisyenlerinin sorunları hakkında bilgiler alan Durmaz, "Herkesin malumu olduğu üzere, pandemi sürecinde bir bütün olarak tüm sağlıkçılar, büyük fedakarlıklar yaparak yoğun bir çaba ve gayret sarf ettiler ve hâlâ da yoğun mesai harcamaya ve fedakarlıklar yapmaya devam ediyorlar. Evvela sizlerin şahsında özverili çalışan bütün sağlık emekçilerine teşekkür ediyorum. Bu gibi zor zamanlarda sağlık çalışanlarının toplum için ne kadar faydalı işler yaptıkları görüldü. Eczane teknisyenleri de sağlık çalışanlarıdır. Dolayısıyla bekledikleri bir konu olan çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususunda bir an evvel adımlar atılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"İlimiz merkezde yaklaşık 500 eczane teknisyeni var"

Eczane teknisyenlerinin yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşması gerektiğine vurgu yapan Durmaz, şunları söyledi:

"Eczaneler birinci basamak sağlık kuruluşlarıdır. Eczane teknisyenleri de eczanelerde hizmet veren kişilerdir. İlimizde yaklaşık 500 eczane teknisyeni eczanelerde çalışmaktadır. Çalışma yerleri, kamu kurumları olmadığı için diğer sağlık çalışanlarına göre daha fazla sıkıntılar yaşıyorlar. Bu konuda eczane teknisyenlerinin eşit çalışma şartlarına sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz. İyileştirmeler mutlaka yapılmalıdır. Örneğin sağlık çalışanlarına verilen ek ödenekler gibi eczane teknisyenlerine de ek ödenekler yapılamaz mı? İnşallah bizler ilimiz merkezindeki eczane teknisyeni kardeşlerimizin yanında bulunacak ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için girişimlerde bulunacağız."

Ziyaret karşılıklı iyi dilek temennileri ile son buldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler