Edirnekapı metrobüs istasyonunda üst geçit çalışması

Edirnekapı metrobüs istasyonunda üst geçit çalışması

İBB, yolcu yoğunluğunu azaltmak ve engelli erişimini sağlamak amacıyla Edirnekapı Metrobüs İstasyonu’na yeni üst geçit inşa ediyor. Çalışma kapsamında cumartesi gecesi E-5 Karayolu ile Haliç Köprüsü tek yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “İstanbul Genelinde Metrobüs Yolunda Çelik ve Betonarme Yaya Üst Geçitleri İnşaat” işi kapsamında, Edirnekapı Metrobüs Durağı Yaya Üst Geçidi’ni yeniliyor. Projeyle, E-5 güzergâhındaki eski üst geçitler genişletiliyor ve engelli kullanımına uygun hale getiriliyor.

Çalışma kapsamında yenilenen Edirnekapı Metrobüs Durağı Yaya Üst Geçidi’ne ait çelik konstrüksiyon yaya geçidinin yerine konabilmesi için D-100 (E-5) Karayolu tek yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

D-100 Karayolu Edirnekapı Metrobüs Durağı mevkii Avcılar yönü 16 Ağustos 2020 tarihinde (cumartesiyi pazara bağlayan gece)  01.00 ile 09.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak. Sirkülasyon, Edirnekapı - Rami yol ayrımından, devamında ise İlk Bağlantı Yolu-Beylerbeyi üzerinden sağlanacak.

44 istasyonlu metrobüs hattındaki istasyonların 33’ünde engelli erişimini kolaylaştıracak asansör veya rampalar bulunuyor. Mecidiyeköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istasyonlarında da ek asansör ve rampalarla engelli erişimini daha da kolaylaştıracak çalışma yapılıyor. Asansör veya rampa bulunmayan 11 istasyonla ilgili ise planlamalar halen devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler