Eğil’de bu yıl 2.7 milyon şebeke yatırımı yapılacak

Eğil’de bu yıl 2.7 milyon şebeke yatırımı yapılacak

​Dicle Elektrik tarafından Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde 2021 yılında planlanan şebeke yatırımları geçen yıla göre 4 kat artış göstererek 2 milyon 710 bin liraya yükseldi.

Dicle Elektrik, inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki enerji altyapısına 2020 yılında yaklaşık 786 bin lira yatırım yapmıştı. Enerji şirketi, bu yıl sonuna kadar ise ilçedeki yatırım tutarını geçen yıla göre yaklaşık 4 kat artırarak 2 milyon 710 bin liraya ulaştıracak.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen çalışmalarda ilçede eskiyen hatların değişimi, kapasite artırımı, yeni iletim hatlarının kurulması ve aydınlatma gibi alanlarda elektrik altyapısı büyük oranda yenilenmiş olacak.

Eğil Kaymakamı İdris Arslan, ilçeye yapılan hizmetlerden dolayı Dicle Elektrik Dağıtım Eğil İlçe Yöneticisi Özgür Erken’e teşekkürlerini ileterek plaket takdiminde bulundu.

İlçe Yöneticisi Erken ise, daha iyi hizmet verme noktasında gerek belediye gerek mülki idare tarafından verilen desteklerin çalışmaları kolaylaştırdığını, kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi dolaylı olarak hizmet kalitesine ve müşteri memnuniyetine olumlu yansıdığını söyledi.

Erken, kültür ve inanç turizminin merkezlerinden sayılan Eğil'e yapılan hizmetlerin kurum yöneticilerinin desteği ile artarak süreceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.