EĞİTİM-BİR-SEN Adıyaman Şube Başkan Vekili Demir: "Mesleki çalışmalar online yapılmalıdır"

EĞİTİM-BİR-SEN Adıyaman Şube Başkan Vekili Demir: "Mesleki çalışmalar online yapılmalıdır"

EĞİTİM-BİR-SEN Adıyaman Şube Başkan Vekili Mehmet Demir, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 22-30 Haziran tarihlerinde okullarda öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Mesleki Çalışma programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Mesleki çalışma programının öğretmenlere ciddi katkılar kazandırabilecek bir uygulama olduğunu ifade eden Demir, 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalışmaların planlanmasında bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Covid-19 nedeniyle alınan kararların salgınla mücadelede olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu belirten Demir, "Mesleki çalışmaların okullarda öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirileceğine dair 05.06.2020 tarihli yazıda seminer programı içinde yer alan Öğretmenler Kurulunun online yapılacağı diğer çalışmaların ise okullarda gerçekleştirileceği ifade edilmiştir. Kurulun online diğer çalışmaların ise okullarda öğretmenlerin bizzat katılımıyla yapılması alınan tedbirler açısından değerlendirildiğinde bir çelişkiyi göz önüne sermektedir. Salgınla mücadelede daha sağlıklı sonuçlar alabilmek ve öğretmenlerimizi muhtemel risklerden uzak tutmak için diğer tüm çalışmaların da uzaktan yapılması faydalı olacaktır. Bu konuda bir düzenleme yapılmayacaksa MEB tarafından yayınlanan Mesleki Çalışma Programında gerek çalışmaların niteliği gerekse katılımcıların karşı karşıya kalacakları mağduriyetler ve riskler gözetilerek bazı düzenlemeler yapılmalıdır." dedi.

Salgın sürecinde alınan tedbirler dolayısıyla idari izinli olan öğretmenlerden il dışında bulunanların, bulundukları bölgede çalışmalara katılabileceğini belirten Demir, "Adıyaman’da çalışan ancak salgın sürecinde herhangi bir ilin herhangi bir bölgesine gidenler bulundukları bölgede seminer çalışmalarına katılabilmektedir. Fakat aynı imkân köy veya ilçede çalışan aynı il sınırlarında bulunan öğretmenlere tanınmamıştır. Bu imkânın köy ve ilçelerde çalışan ancak aynı il sınırları içinde ikamet eden öğretmenlere de tanınması gerekir. Ayrıca mesleki çalışma programında yer verilen gezi, inceleme ve piknik benzeri çalışmaların takvimden çıkarılması gerekir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.