Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı: “Sapkınlık meşrulaştırılmaya çalışılmıştır”

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı: “Sapkınlık meşrulaştırılmaya çalışılmıştır”

Hafta sonu ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT)’nin ilk oturumunda, sapkınlığı destekleyen Mabel Matiz’in şiirinin soru olarak sorulmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Geçtiğimi yıllarda düzenlenen sapkınlık yürüyüşünde, taşıdığı mide bunaltıcı pankartlarla hatırlanan Mabel Matiz’in konu edildiği soruya tepki gösteren Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Deniz, YKS’de sorulan soru ile sapkınlığın meşrulaştırılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Deniz, “Ülkemizin o kadar şairi, ozanı ve adam gibi sanatçısı varken, LGBT savunucusu birinin gençlerimizin geleceğini şekillendiren bir sınavda soru konusu yapılması hiçbir gerekçe ile izah edilemez. Soruyu hazırlayan zihniyet, bu sapkın anlayışı gençlerimizin zihninde meşrulaştırma gayretkeşliğine düşmüştür.” dedi.

“Ne yazık ki YKS’ye sapkınlık virüsü bulaşmıştır”

İstanbul Sözleşmesi’nin kirli ellerinin ÖSYM’ye kadar uzandığını belirten Deniz “ÖSYM Başkanlığı gereğini yapmalı, konu ile ilgili soruşturmayı ivedilikle başlatmalı ve sorumluları hesap vermelidir. Ne yazık ki YKS’ye sapkınlık virüsü bulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi gerektiğine vurgu yapan Deniz, şunları söyledi:

“Ne toplumsal cinsiyet eşitliğini ne de onun kirli ve ahlaksız bulaşı olan eşcinselliği ve bütün bunların ideolojilerini Türkiye’nin yeni normali olarak asla kabul etmiyoruz. Bu zokayı YKS sorusu şeklinde yutturmaya çalışan ÖSYM Başkanlığını kınıyoruz. Ülkemizde ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışan İstanbul Sözleşmesi derhal feshedilmeli ve LGBT faaliyetleri acilen durdurulmalıdır.”

Sorunun sorulduğu zamana dikkat çeken Deniz, sapkınlık yürüyüşünün yapıldığı günlerde sorulmuş olması, yaşanan rezilliğin bir tesadüf veya ihmal olmadığını gösterdiğini ifade etti.” dedi.

İLKHA


Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı: “Sapkınlık meşrulaştırılmaya çalışılmıştır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler