Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi yardımcı hizmet personelinin sorunlarına çözüm istiyor

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi yardımcı hizmet personelinin sorunlarına çözüm istiyor

​Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük hakları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yardımcı Hizmetler sınıfı personelinin pandemi ve yüz yüze eğitime geçiş sürecinde önemli katkı sunduğunu ve okulların güvenle açılması için gayret sarf ettiklerini dile getiren Deniz, "Okullarımızda çalışma şartlarındaki olumsuzluklara, mali ve özlük haklarındaki ciddi adaletsizliklere rağmen canla başla çalışan bu arkadaşlarımıza hak ettikleri değer verilmeli, sorunları acilen çözüme kavuşturulmalıdır." dedi.

Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin çok önemli bir iş yaptığını vurgulayan Deniz, "Yardımcı hizmetli arkadaşlarımızın emekleri mutlaka görülmelidir. Bu arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyorlar. Biz toplu sözleşme sürecinde okulun ağır yükünü çeken hizmetlilere yönelik fazla mesai uygulamasını ısrarla istemiştik, ancak bu arkadaşlarımızı sırf mesai ücreti ödememek için izin kullanmaya yönlendiren bir garabet uygulanmaktadır. İzin almaya mecbur bırakılan bu arkadaşlarımızın izne mecbur bırakıldıkları zaman diliminde okullarımız güvensiz, kirli ve eğitim öğretime hazırlıksız hale gelmektedir. Okulu bu arkadaşlarımız ayakta tutuyorlar.  Bu arkadaşlarımız çok fazla mesai yaptıkları bir süreçten geçiyorlar. İzne gidecek hâlleri yok, bu nedenle, fazla çalıştıkları saatlerin ücretleri mutlaka ama mutlaka verilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Görev tanımlarının hala yapılmamış olması birçok belirsizliği beraberinde getiriyor"

Yardımcı hizmetler personelinin görevi noktasında belirsizlikler olduğunu dile getiren Deniz şöyle devam etti:

"Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan personel ile ilgili görev tanımlarının hala yapılmamış olması birçok belirsizliği beraberinde getiriyor. Çalışanlar arasında huzurun bozulmasına, motivasyonun düşmesine neden oluyor. Okullarımızda yardımcı hizmetler sınıfı personel ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. Bu ihtiyaç, her eğitim öğretim yılı başında İŞKUR vasıtasıyla geçici olarak Toplum Yararına Çalışan Personel istihdamı geçiştirilmektedir. Ancak geçici personel istihdamı, okulların temizlik, güvenlik ve benzeri sorunlarının çözümünü sadece ötelemekte ve kadrolu personelin omuzlarındaki ağır yükü daha da ağırlaştırmaktadır." şeklinde konuştu.

Deniz son olarak, "Eğitim Bir Sen olarak ek gösterge, eğitim öğretim tazminatı, fazla mesai, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, görev tanımlarının belirsizliği gibi birçok konuda yardımcı hizmetler personelinin alnının terinin karşılığını alana kadar masada ve sahada mücadeleye devam edeceğiz. Sorunlarınızın çözümü hususunda sadece laf üretenlere, 'mış' gibi yapanlara aldanmayın. Bugüne kadar elde edilmiş görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları gibi birçok hak gibi çözümü için her ortamda ısrarcı olduğumuz diğer haklarımız da yine Eğitim Bir Sen’in adil ve kararlı duruşu ile kazanılacaktır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler