Eğitim-Bir-Sen Adıyaman şubesinden "Okulum Temiz" projesine eleştiri

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman şubesinden "Okulum Temiz" projesine eleştiri

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman şube Ali Deniz "Okulum Temiz" projesinin güzel ama uygulanabilirlik açısından eksik olduğunu belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda pandemi dolayısıyla alınan tedbirler hakkında kimi eleştirilerini dile getirdi.

Deniz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve tüm okulların sertifikalandırılması hedefi bulunan “Okulum Temiz” projesinin herkesin sağlığı için gerçekten çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek "Lakin okullarda; temizlik elemanı yok, temizlik malzemesi yok, okul aile birliklerinde para yok, bakanlıktan ödenek de yok.” diyerek tüm okul idarelerinin çektiği sıkıntıları dile getirdi.

Deniz sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık, okullarda tüm bunlar varmış gibi yaparak sisteme başvurmaları istenmektedir. Okulları Covid-19 ile gerçekten mücadele etmek yerine evrak kalabalığına gömüp “-mış gibi” yapmaya zorlamak; hem öğrencileri, hem öğretmenleri, hem de toplumu yanıltmaktır. Bu size “Okulum Temiz” projesinde tweet attırır ama hepimiz biliyoruz ki: Kral çıplak!

Temizlik için çaba sarf eden tüm okulları tebrik ettiğini belirten Deniz, “Ancak bütün olumsuzluklara rağmen; MEB’den 5 kuruş ödenek almadan, bakanlığın istediği sayısız evrakı hazırlamaktan kaynaklı yorgunluğa aldırmadan, filyasyon takibi yaparken okulunu yönetmeyi ihmal etmeden, geç gelen ve birbiri ile çelişen yazılarla morallerini bozmadan çalışıp "Okulum Temiz Belgesi" alan ve almak için görülmeyi bekleyen tüm okul yöneticilerimizi yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler