Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı: 28 Şubat darbesini unutmayacağız!

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı: 28 Şubat darbesini unutmayacağız!

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, 28 Şubat 1997 yılında ülkede yapılan post modern darbenin yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

28 Şubat darbesinin unutulmayacağı belirtilen açıklamada, "Türkiye'de tarihe 28 Şubat postmodern darbesi olarak geçen, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu kararları üzerinden 23 yıl geçti. Devletin, silah kullanmadan, devletin bütün kurumlarını bir vesayet kurumuna dönüştürerek milletin üzerinden silindir gibi geçirdiği 28 Şubat darbesiyle; milletin öz değerlerine, inançlarına, varlık ve hayatiyetine kast edilmek istendi. Milletin mahşeri vicdanında telafisi imkânsız yaralar açıldı. Arkasında emperyalist odakların olduğunu gayet iyi bildiğimiz bu darbeyle vesayet sistemi güçlendirildi, hayatın her alanında önüne konulmuş engelleri aşmaya başlayan milli irade baskılandı." ifadelerine yer verildi.

Darbeci zihniyet ve kadroların; dini hayatı kamusal alandan kovmakla kalmadığı, ülkeyi yağmacıların talanına, emperyalizmin sömürü araçlarına açtığı vurgulanan açıklamada, "Beşli çete olarak da adlandırılan dönemin bazı sözde sendika ve meslek odaları; darbeye toplumsal taban ve destek üretme rolü üstlenmiş, dönemin egemen ekonomi çevreleri, yükselen Anadolu sermayesini tasfiye hareketinin parçası olmuş; dönemin silahlı bürokrasisi, geniş çaplı fişleme, brifing, gözaltı, baskı ve tasfiye işlemlerini yürütmüştür. Bu süreçte yaklaşık 6 milyon insan fişlenmiştir." ifadeleri kullanıldı.

28 Şubat sürecinde, binlerce kişinin gözaltına alındığı, hapse atıldığı hatırlatılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Üniversitelerde, başta başörtülü kız öğrenciler olmak üzere onlara destek veren dini kimliği belirgin on binlerce öğrenci üniversitelerden atılmış, 33 bin 271 öğretmen disiplin soruşturmasına uğramış, 11 bin 890 öğretmen disiplin cezası almış, 11 bin öğretmen istifa ettirilmiş, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verilmiştir. Üniversitelere başörtülü ve mütedeyyin öğrencilerin girmemesi için imam hatipli öğrencilere katsayı zulmü uygulanmış, imam hatip okullarının orta kısmı kapatılmış, imam hatip liseleri öğrencisizleştirilmiş, sınavlara başörtülü öğrenciler alınmamış, başvurularda başı açık fotoğraf zorunluluğu getirilmiştir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler