Eğitim-Bir-Sen: Eğitimin kaderini servisçiler belirleyemez

Eğitim-Bir-Sen: Eğitimin kaderini servisçiler belirleyemez

​Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, bazı servisçilerin okul yöneticilerine ve milli eğitim müdürlüklerine baskı kurduğunu ve tehdit ettiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesinde bulunan Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu önünde, servisçilerle ilgili iddilar hakkında basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamayı Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

Okullardaki ders saatlerindeki değişikliğin nedenlerini dile getiren Tekdemir, "Okul servisçilerinin daha çok kazanması adına bazı çevrelerin Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı her görüşme sonrası ikili öğretim yapan okulların ders giriş çıkış saatleri defalarca değiştirildi. Yönetmelikteki süre sınırlamasına rağmen, kimi okullarda bir buçuk saate çıkarılan öğlen arası süresi, bazı okullarda servisçilerin daha çok para kazanması adına bir saat 50 dakikaya kadar çıkarılmıştır. Yaşanan bu durum karşısında servisçiler ile karşı karsıya getirilen eğitimcilerin, öğrenci ve veliler nezdinde itibarları örselenmiş, iş yüklerinin yanı sıra servisçi baskısı ile yaşadıkları stresin boyutları iyice artmıştır." dedi.

"Eğitimcilerin, servisçilerin tehditleri karşısında yalnız bırakılması kabul edilemez"

Tekdemir, "Bakanlığın ikili öğretim yapılan ilköğretim kurumlarında 'sabahçı ve öğlenci grup öğrencilerinin çıkış ve girişleri arasında en fazla 30 dakikalık süre ayrılır' açık hükmüne rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetmelik hükmüne uygun hareket eden okul idarecilerine telefon ve sosyal medya mesajları üzerinden baskı kurması ve eğitimcilerin, servisçilerin tehditleri karşısında yalnız bırakılması asla kabul edilebilir bir durum değildir." ifadelerini kullandı.

Servisçilerin tutumlarını sert bir dille eleştiren Tekdemir, "Çocuklarımız servis şirketlerinin Alicengiz oyunları ile perişan olmaktadırlar. Aynı araçla aynı saatte birden fazla servis yapmak isteyen şirketler okul müdürlerini, okulun giriş çıkış saatlerini kendi planlarına göre değiştirmeye zorlamakta, başarılı olamayınca çirkin iftiralarla amaçlarına ulaşmak istemektedirler. Bazı okullarımızda sabahçı grubu çıkışta bir buçuk saat bekletiyorlar. Kimi yetkililerden cesaret almadan bu cüreti göstermeleri mümkün olmasa gerek." şeklinde konuştu.

"Yapılan bu çirkin karalama ve iftirayı şiddetle kınıyoruz"

Son zamanlarda bazı basın-yayım organlarınca gündeme getirilen rüşvet iddialarına da açıklık getiren Tekdemir, "Son olarak Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu Müdürümüze yönelik okul servisçilerince atılan iftira, yavuz-hırsız ev sahibini bastırık kabilinden olup, biz eğitimcileri derinden üzmüş ve geleceğe yönelik mesleki kaygımızı daha da artırmıştır." dedi.

Tekdemir, "Ders giriş çıkış saatlerini kendi menfaatlerine göre ayarlanmasını isteyen ve bu doğrultuda okul müdürünü tehdit ile baskı altına almaya çalışan servisçi magandalara, okul müdürü arkadaşımız direnince, söz konusu şahıslar iftira ile karalama yoluna gitmişlerdir. Yapılan bu çirkin karalama ve iftirayı şiddetle kınıyor, sorumlular hakkında gerekli yasal sürecin başladığını ve adalet önünde hesaplaşacağımızı buradan ilan ediyoruz." diye belirtti.Sorumluluk sahibi herkesi belirtilen durumlar karşısında harekete geçmeye davet eden Tekdemir, "Bu hadise karşısında ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, problemin üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz: İlimizde ciddi bir sorun olmaya başlayan okul servisleri hususunda çözüm bulunması için, sorumluluk sahibi olan herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Eğitim-Bir-Sen: Eğitimin kaderini servisçiler belirleyemez

Eğitim-Bir-Sen: Eğitimin kaderini servisçiler belirleyemez

Eğitim-Bir-Sen: Eğitimin kaderini servisçiler belirleyemez

Eğitim-Bir-Sen: Eğitimin kaderini servisçiler belirleyemez

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.