Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez'den Kurban Bayramı mesajı

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez'den Kurban Bayramı mesajı

Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, kurbanın kişiyi Allah'a yakınlaştıran, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile kardeşliği pekiştiren bir ibadet şekli olduğunu söyledi.

Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle, Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, bir mesaj yayımladı.

"Kurban, Allah'ın rızasına erişmenin sembolüdür"

Söylemez, yayımladığı mesajda, "Kurban, Allah'a (Celle Celaluhu) yakınlaşma amacıyla paylaşmak, yardımlaşmak ve dayanışma ruhuyla birlikteliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek için bir imkândır. Allah'a teslimiyetin, itaatin, kurbiyetin, sadakatin; hayırda buluşmanın, iyilikte yarışarak Allah'ın rızasına erişmenin sembolü olan kurban, sahip olduklarımızı yakınlarımızla, dost ve akrabalarımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak hayatın ve yaratılışın gayesini unutan zihinlere öze dönüş çağrısı yapan İlahi bir ses ve hikmettir." dedi.

"Bu, sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın ihtiyacıdır"

Kurban'ın, Hac ile birlikte düşünüldüğünde dünyanın bütün geçici heva ve heveslerinden sıyrılarak teyakkuz hâlindeki bir kulluk bilinciyle Allah'a İbrahimi sadakat ve İsmaili teslimiyetle bağlılık gösterdiğini belirten Söylemez, şöyle devam etti:

İnsanın kitlesel kıyım ve yıkımdan çekinmediği, nefret, öfke, şiddet eğiliminin benlikleri istila ettiği, vicdanın, merhametin ve şefkatin yerini sınır tanımaz vahşetlerin, sapkınlıkların aldığı bir çağda, temsil ettiğimiz değerlerin hayata katılması adına kurban ve Kurban Bayramı önemini daha da artıran bir imkân ve fırsattır. Hayatın var olma amacımıza uygun bir şekilde yaşanması, iyiliği çoğaltmak, güzeli ortaya çıkarmak, yardımlaşmayı yaygınlaştırmak, her zaman doğrudan yana bir tavır içinde olmakla mümkündür. Bu, sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın ihtiyacıdır. Çünkü İslam'ın emrettiği ibadetler, iyiliği, güzelliği ve doğruluğu ikame ederek bütün insanlığı kuşatmaktadır.

"Kurban Bayramının siyonist israil ile işbirlikçilerinin yok oluşuna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz"

Söylemez, "Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor; bayramın yeryüzünün her köşesinde huzurun, mutluluğun, barışın tesisine vesile olmasını, hakça kazanmanın ve hakça paylaşımın mümkün olabilmesini ve de siyonist israil ile işbirlikçilerinin yok oluşuna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler