Eğitim Bir-Sen üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Eğitim Bir-Sen üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, Coronavirus sürecinden etkilenerek kan stoku sıkıntısı çeken Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Gerek son aylarda tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından ve gerekse içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle insan trafiğinin minimuma indiği bugünlerde kan bağışı sıkıntısı çeken Kızılay, kan stokunda ciddi bir azalmanın görüldüğü süreci yaşıyor.

Yetkililerin yaptıkları "Evde Kal" çağrıları, Kızılay'a kan bağışı oranını minimuma indiği bu dönemde meydana gelen veya gelebilecek sıkıntıları fark eden bazı siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar, dernek, vakıf ve sendikalar, kendi aralarında kampanyalar düzenlemeye başladılar.

Kızılay'ın "İyilik Kanımızda Var" mottuna cevap mahiyetinde kan bağışı seferberliği başlatan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, merkez Kayapınar ilçesi Ceylanlar Park Kavşağı'nda Kızılay standını ziyaret ederek kan bağışında bulundular.

Yapılan kan bağışı seferberliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, şunları söyledi:

"Bizler Eğitim Bir-Sen olarak kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla burada bulunuyoruz. Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın'ın 'Şimdi Vefa Zamanı' diyerek 'İyilik Kanımızda Var' mottuna anlamlı bir karşılık vermiş olduk. 81 ilde başlatılan kampanyaya Diyarbakır olarak çok ciddi bir yoğunlukla cevap vermiş durumdayız." dedi.

Tekdemir, "Eğitim Bir-Sen olarak kan stoklarının azaldığı böyle bir dönemde her zamanki sorumlu tavrımızı önceleyerek bu çağrıya cevap vermek için geldik. Türkiye'nin sancılı bir süreçten geçtiği bu dönemlerde vefa sosyal gruplarına verdiğimiz desteğin bir benzerini kan bağışında bulunarak vermiş olduk." şeklinde konuştu.


Eğitim Bir-Sen üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler