Eğitim-Bir-Sen'den EKYS ücretlerine tepki

Eğitim-Bir-Sen'den EKYS ücretlerine tepki

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, EKYS sınav ücretinin 180 olarak belirlenmesine ve sınavın kentte yapılmayacak olmasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Kurumları Yönetici Seçme (EKYS) Sınavı kılavuzunu yayımlandı. 28 Şubat'ta başvuruların alınacağı sınav için kayıt ücreti 180 lira olarak belirlendi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 21 Nisan 2019 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak olan sınav için alınan kayıt ücretine ve sınavın kentte yapılmayacak olmasına tepki gösterdi.

Deniz, 180 TL olan başvuru ücretinin hem çok yüksek hem de yersiz  olduğunu ifade ederek, "EKYS Sınav Kılavuzu yayımlanmış olup söz konusu kılavuzda sınava girecek adayların ÖSYM adına 180 TL sınav ücreti ödeyeceği ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, yönetici görevlendirmesi yapacak bakanlık açısından bir zorunluluk olmakla beraber hukuka ve mevzuata uygun bir görevlendirme yapabilmenin de ön şartıdır. Kanuni bir zorunluluk nedeniyle yazılı sınav başarısına dayalı görevlendirme için zorunlu ve gerekli kılınan bir sınavdan ücret istenilmesi, hakkaniyetle ve adaletle bağdaşmaz." dedi.

"Kariyer uzman yardımcılığı başta olmak üzere, mesleğe giriş niteliğindeki sınavların hemen tamamında sınav ücreti alınmamaktadır. Nitekim millî eğitim uzmanlığı sınavında adaylardan sınav ücreti istenmemiştir." diyen Deniz, Adıyaman'ın söz konusu sınavın yapılacağı merkezler arasında yer almamasının ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sınav merkezi olarak kılavuzda ilan edilen yerlerin azımsanmayacak bir kısmının Adıyaman bir ilçesi büyüklüğünde dahi olmadığını dile getiren Deniz, "Sınavlarda Adıyaman'ın sürekli ve haksız bir biçimde çevre illere mecbur bırakılması bizi üzmektedir. Adayların sınav stresi ile beraber yol meşakkatine mecbur tutulması hakkaniyet sınırlarını zorlamaktadır. Biz sınavı uygulayacak olan ÖSYM'den durumun yeniden değerlendirilerek Adıyaman'ın da sınav merkezleri arasına alınmasını talep ediyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.