Eğitim Bir Sen'den mezuniyet baloları uyarısı

Eğitim Bir Sen'den mezuniyet baloları uyarısı

Manisa Eğitim-Bir Sen Şubesi, okulların kapanmasıyla birlikte düzenlenen mezuniyet kutlamalarının, telafisi mümkün olmayan felaketlere neden olabileceği uyarısında bulundu.

MANİSA - Manisa Eğitim-Bir Sen şube başkan yardımcısı Mehmet Akış, yaptığı açıklamada, her yıl okulların kapanmasıyla birlikte düzenlenen mezuniyet kutlamalarına dikkat çekti. Mezuniyet baloları adı altında düzenlenen etkinliklerin halkın örf, adet ve geleneklerine aykırı olduğunu belirten Akış, bu baloların telafisi mümkün olmayan felaketlere neden olabileceği uyarısında bulundu.

 

Bu tür kutlamalarda içki, uyuşturucu ve ahlaksızlığın tavan yaptığını ifade eden Akış, "Hayatında hiç alkol almayan, sigara içmeyen çocuklarımız, bu gecelerde maalesef birçok perdeyi de yıkıyor. Maalesef bazı okul idarecileri de buna zemin hazırlamaktadır. Okulların tatil edilmesine az bir zaman kala öğrencileri mezuniyet heyecanının sardığı bu günlerde öğrenciler mezun olmanın verdiği heyecanla katıldıkları balolarda telafisi mümkün olmayan felaketlere sürükleniyor. Aslında basit bir eğlence gibi görünse de öğrenciler ailelerinden uzak oldukları her mekanda alkolle tanışıyor, SBS ve LYS sınav öncesi moral, motivasyon kaybına uğruyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Yılsonu mezuniyet baloları, sınıf günleri veya mezuniyet geceleri adı altında yapılan faaliyetlerde bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiği belirten Mehmet Akış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür faaliyetler mutlaka okula ait mekanlarda yapılmalı, faaliyet programı valilik veya kaymakamlık onayına bağlanmalı, veli bilgilendirilmeli ve izni alınmalı, faaliyetler eğitici ve öğretici nitelik taşımalı, faaliyetler okul müdürlerinin bilgi, denetim, gözetim ve sorumluluğunda yürütülmeli, toplumumuzun ahlak anlayışına, gelenek ve göreneklerine uygun olmalı, velilerin maddi yönden sıkıntıya sokulmamasına, eğitim-öğretim amacının dışına çıkılacak aşırı lüks harcamalardan kaçınılmasına, faaliyetlerde öğrenci velilerini ve çevreyi rahatsız edecek davranışlardan kaçınılmasına, okulların kurumsal kimlik, mezunların duygularını geliştirecek şekilde davranılmasına ve kamuoyunda yanlış algılanabilecek hususlardan kaçınılmasına dikkat edilmelidir."

 

Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Şevik ise, güven içinde bu tür etkinliklerin okul idarecilerinin gözetiminde yapılmasına karşı olmadıklarını belirterek, "Yapılacak etkinlikler örf, adet ve ahlaki kurallarımıza uygun olmalı" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.