Eğitim Sen’in karma eğitim dayatması

Eğitim Sen’in karma eğitim dayatması

Balıkesir'in Burhaniye ve Sındırgı ilçelerinde bunan İmam Hatip Liselerinde kızlar ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar oluşturulduğunu ileri süren Balıkesir Eğitim-Sen Şube Başkanı, Milli Eğitime başvurarak okul idareleri hakkında işlem yapılmasını iste

Balıkesir Eğitim-Sen Şube Başkanı,Abdurrahman Bulut, Balıkesir'in  Burhaniye İlçesi  Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Sındırgı İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kızlar ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar oluşturulduğunu iddia ederek, söz konusu okul idareleri hakkında işlem yapılması için Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurdu.

Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, söz konusu okullarda kanuna ve yönetmeliğe aykırı bir uygulama olmadığını savundu.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, şube sekreteri Özgür Sarıbülbül ile düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

"İki ilçemizde de karma eğitimi ortadan kaldıran uygulamayla karşı karşıyayız. Burhaniye Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde karma eğitim uygulamasının aksine 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 15. maddesine aykırı olarak okullardaki öğrenci sınıfları sadece kız ve sadece erkek sınıfları oluşturmuştur. Bu sınıfların listesi de elimizde bulunmaktadır."

Konuyu Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'le de görüştüklerini açıklayan Bulut, "Sorunu dile getirdik. Soruşturma açılmasını istedik. Müdür bey, Türkiye'nin çeşitli illerinde bu tür uygulamalar yapıldığını söyledi. Karma eğitim laik eğitimin de bir parçasıdır. Biz karma eğitimin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Buradan cumhuriyet savcılarını da göreve çağırıyoruz. Çünkü burada bir kanun maddesi çiğnenmektedir. Bazı velilerin bu tür sınıfları istediği şeklinde savunmalar yapılıyor. Bazı velilerin böyle bir talebi olması kanunun çiğnenmesini gerektirmez.” dedi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.