Eğitimci-Hukukçu Aydın: "Andımız Fatiha Suresi olsun"

Eğitimci-Hukukçu Aydın: "Andımız Fatiha Suresi olsun"

Okullarda “Öğrenci Andı”nın okunması tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Eğitimci-Hukukçu Necmettin Aydın, "andımız Fatiha olsun" çağrısında bulundu.

Resmi bir açıklama olmamakla beraber Danıştay’ın 'andımız'ın okutulmasını Millî Görüş Platformu Sözcüsü ve 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Eğitimci-Hukukçu Necmettin Aydın, Danıştay'ın, Ayasofya Camii kararının ardından "Andımız" ile ilgili verdiği kararın da isabetli olduğunu söyledi.

Aydın, “Andımız ırkçılığın özellikle tavan yaptığı 1933 yıllarda okutulmaya başlanmış bir söylemdi.” diyen Aydın, “Özellikle Hitler tarafından uygulaması tavan yapan üstün ırk fikri bütün dünyayı olduğu gibi, ülkemizi daha çok etkilemişti. Türkün bütün insanlığın atası olduğunu ispatlanmak için kafatasları incelenmiş, güneş dil teorisi ile de bütün dillerin Türkçeden türediği fikri savunulmuştur. Özellikle dil tarih kurumuna verilmiş önemli bir vazife idi ve ciddi paralar harcanmıştır. ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım’ diye başlayan andımız ırkçılığın en köpürdüğü bu atmosfer içinde her sabah ilkokullarda okutulmaya başlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Bugün ülkemizde hala 1930 yılların ırkçılık anlayışının hortladığını görüyoruz”

Aydın, “Maalesef bu and ülke için en ayrıştırıcı bir söylem olmuştur. MEB savunmasında Pedagojik olarak ilkokul çocuğuna her sabah bunu söyletmenin yanlış olduğunu söylemesi de fevkalade isabetlidir. Bu and yıllarca, Türkçe tek kelime bilmeyen Güneydoğu bölgesinde Kürt kökenli vatandaşlarımızın çocuklarına söyletilerek zihinleri tırmalanmış, gönülleri incitilmiştir. Yıllarca, adeta bir bölge insanına içinden, ‘ben Kürdüm ben Kürdüm’ diye söylemesi empoze edilmiştir, ırkçılık adeta köpürtülmüştür. Danıştay'ın bu kararına karşı bugün aynı mantıkla itirazlar yükselmektedir. Bugün ülkemizde hala 1930 yılların ırkçılık anlayışının hortladığını görüyoruz. Efendim oradaki Türk sözü ırk anlamında değilmiş. Bundan daha şuursuzca bir savunma olabilir mi? O zaman bende 'Kürdüm diyene' ne diyeceksin? Yarın birileri çıkıp doğu- güneydoğuda ‘Kürdüm diye and okutulsun’ dese ne diyeceksiniz. Bugün bu tartışmaları yapmak bölücülüğün ekmeğine yağ sürmek demektir. Dağdaki teröriste işte sen bunun için dağdasın deme fırsatı verilmiştir. HDP keyfinden yerinde duramıyordur. Başka propaganda yapmasına gerek yok. İşte HDP bunun için vardır demesi yetiyor.”

“Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken, besmeleyle başlar”

Bu tartışmaların en güzelini merhum Necmettin Erbakan 1994 yılında Bingöl yaptığı konuşmasında söylediğini belirten Aydın, şunları söyledi:

“Erbakan hoca şöyle ifade etmiştir, ‘Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken, besmeleyle başlar. Siz geldiniz, bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım.’ Sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt kökenli bir Müslüman evladı, ‘Ya öyle mi, ben de Kürdüm, daha doğruyum, daha çalışkanım’ deme hakkını kazandı. O Meclis yarın inananların eline geçecek. Bütün bu haklar kan dökülmeden verilecek.’ Merhum Erbakan hocamız bu konuşmasından dolayı da mahkûm edilmiştir.”

“Her işine besmele- Fatiha ile başlayan bir gençlik en büyük idealimizdir”

Son olarak Aydın, “Biz Millî Görüşçüler olarak diyoruz ki; Merhum Erbakan Hocamızın Bingöl konuşmasında dediği çocuklarımız artık her sabah besmele ile okumaya başlasınlar ve hatta Fatiha ile başlasınlar. Bu milletin bu topraklardaki bin yıllık varlığının, birliğinin temeli, en güçlü ortak paydası Müslümanlıktır. Bugün Avrupa Birliğinin ana fikrinin Hristiyan Birliği olduğu fikrini unutmayalım. Kuvvetli bir şekilde bizi kaynaştıracak olan Müslümanlıktır ve bunun ilk adımı atılsın, çocuklarımız eğitime Fatiha okuyarak başlasın inşallah. Her işine besmele- Fatiha ile başlayan bir gençlik en büyük idealimizdir.” şeklinde konuştu.


Eğitimci-Hukukçu Aydın:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.