Eğitimci-Psikoterapist Kalkan: Kalifiye eleman için meslek orta okulları açılmalı

Eğitimci-Psikoterapist Kalkan: Kalifiye eleman için meslek orta okulları açılmalı

Eğitimci-Psikoterapi Uzmanı Adnan Kalkan, meslek liselerine taban oluşturmak ve lise hayatından sonra kendi iş yerini açabilecek nitelikli öğrencilerin yetişebilmesi için meslek orta okullarının açılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

İşverenlerin nitelikli eleman bulamadığı, gençlerin ise üniversite bitirmelerine rağmen işsiz kaldığı günümüz şartlarına ilişkin önemli tavsiyelerde bulunan Eğitimci-Psikoterapi Uzmanı ve Aile Danışmanı Adnan Kalkan, meslek orta okullarının açılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Meslek orta okullarının açılmasıyla meslek liselerinin daha aktif olacağını belirten Kalkan, İmam-Hatip orta okullarının açılması ile İmam-Hatip liselerinin başarılarının arttığını aynı durumun meslek liseleri için de geçerli olacağını vurguladı.

"Meslek liselerinin aktif olabilmesinin ön şartı ise mesleki orta okullardır"

Ülkelerin maddi kalkınma unsurlarından birinin de meslek liselerinde yetişen kalifiye öğrenciler olduğunu aktaran Kalkan, "Gençlerimizin eğitimleri sonrasında iş bulabilmeleri için daha fazla imkân oluşturulmalıdır. Meslek liselerinin aktif olabilmesinin ön şartı ise mesleki orta okullardır. Mesleki orta okulların açılmasıyla alt yapı oluşacaktır." şeklinde konuştu.

"Meslek liselerini, mesleki orta okullarla desteklersek öğrencilerimiz daha başarılı olacaktır. Öğrenciler, orta okulda çıraklık yaşarken lisede de kalfalık düzeyine gelecektir. Ustalığa ise üniversite hayatında erişebilecek." ifadelerini kullanan Kalkan, "Ülkemizin gelişmesi için meslek orta okullarının açılması ve düştüğümüz durumdan kalkmamız gerekir." söyledi.

"Meslek liseleri ve mesleki orta okulların bir bütün halinde çalışabileceği bir ortam hazırlanmalı"

Meslek orta okulları açılmadan önce kapsamlı araştırmaların yapılması gerektiğini ve istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini dile getiren Kalkan, "Meslek lisesinden mezun olan bir öğrenci üniversiteye yerleşemese dahi kendi iş yerini açma imkanını bulabiliyor. Meslek liseleri ve mesleki orta okulların bir bütün halinde çalışabileceği bir ortam hazırlanmalıdır." dedi.

"Eğitim ve öğretim birbirinden ayrılmalı"

Kalkan," Eğitim ve öğretim birbirinden ayrılmalıdır. Eğitim hayatının bütününe yayılan ve son nefese kadar bırakamayacağımız temel unsurdur. Öğretim ise okul hayatının sona ermesiyle neticelenir." ifadelerini kullanırken öğrencilerin gelişimi için yetkililerin daha fazla efor sarf etmesi gerektiğini vurguladı.


Eğitimci-Psikoterapist Kalkan: Kalifiye eleman için meslek orta okulları açılmalı

Eğitimci-Psikoterapist Kalkan: Kalifiye eleman için meslek orta okulları açılmalı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.